Ņikita Lapa

Gribam Jūs iepazīstināt ar Ņikitu Lapu – vienu no labākajiem absolventiem-automehāniķiem, kas pabeidza Daugavpils tehnikumu 2020.gadā. Neskatoties uz to, ka Ņikita parādīja lieliskas profesionālās zināšanas un iemaņas, viņš profesijā nostrādāja mazāk par gadu. Pēc rakstura būdams ļoti aktīvs un ambiciozs, viņš gribēja ātri un nepārtraukti attīstīties. Un vēl kaut kas traucēja jaunajam speciālistam: viņam bija grūti saprast, kāpēc jāstrādā cita cilvēka labā, ja tu vari strādāt pats savā labā.  

Tādēļ Ņikita izvēlējās divus iespējamos attīstības virzienus: viņš iesniedza dokumentus avio mehāniķa studiju programmā Rīgā un veidoja savu biznesu Daugavpilī – organizēja virtuālās realitātes telpu “Arcanum”. Biznesa organizēšanas un vadīšanas process atņēma visu laiku,  zināmā mērā pat apreibināja, tomēr nesalauza un pat iedvesmoja Ņikitu. 

Sakumā bija grūti, ļoti grūti. Īpaši tad, kad viss ir organizēts un aiz muguras ir grāmatvedības pamatu un komercdarbību formu izpēte, pamatkapitāla atrašana, virknes dokumentu noformēšana, telpas remonts, bet uz pleciem gulstas atbildība, uz acīm – rozā brilles, bet aiz durvīm stāv Covid-19 un pieprasījuma nav: nav vienu dienu, nedēļu, mēnesi, divus. “Visgrūtākais bija nepadoties. Nepadoties un atstāt šaubas citiem,” norāda Ņikita. Viņš nepadevās, un viņa projekts sāka strādāt un gūt peļņu. Tagad “Arcanum” ir vienīgā vieta Daugavpilī, kur Jūs varat gan viens pats, gan kopā ar draugiem un ģimeni izbaudīt jaunas emocijas, ienirstot virtuālās realitātes (VR) pasaulē.

Kā saka Ņikita, nopelnīt naudu, protams, ir svarīgi, bet nav iespējams tik daudz strādāt tikai naudas dēļ. Visspilgtākās emocijas, vislielāko gandarījumu viņam sniedz “Arcanum” apmeklētāju pateicība: “Kad tu pats jūti, ka esi spējīgs citiem sniegt pozitīvas emocijas”.

Pats Ņikita pie jaunās pieredzes neapstājas un jau plāno veidot ražošanas uzņēmumu, tāpēc ar idejām pārpilnu prātu attīsta savu projektu Daugavpils Biznesa inkubatorā.

Lai Ņikitam veicas! Lepojamies ar viņa panākumiem!