Veiksmīgi noslēgusies automehāniķu mācību prakse Limerikā, Īrijā

2021.gada 21.novembrī Eiropas Savienības Erasmus+ programmas Pamatdarbības Nr.1 (KA1) profesionālās izglītības sektora projekta “Jauna pieredze maina dzīves” (Nr. 2020-1-LV01-KA116-077195) ietvaros ārvalstu mācību praksē uz Īriju, Limeriku, devās 4 Daugavpils tehnikuma topošie automehāniķi: Iļja Vencels, Artjoms Kirčenko (AM-41) un Maksims Pastejevs, Artjoms Lukašonoks (AM-31). Mācību prakses veiksmīgu norisi no 21.novembra līdz 11.decembrim nodrošināja pavadošā persona – angļu valodas skolotāja Tamara Jegorova.

Šī bija pirmā reize, kad Daugavpils tehnikuma topošie automehāniķi devās mācību praksē uz Īriju. Tā bija arī nenovērtējama pieredze, jo jaunieši dzīvoja ģimenēs kopā ar citu valstu praktikantiem, mūsu audzēkņiem bija daudzlabu iespēju sazināties angļu valodā ar studentiem no Francijas, Spānijas un Bolīvijas, savukārt vakaros skatītiesfilmas un kopā pastaigāties pa pilsētu, kur viņi dzīvoja.

Tomēr galvenais prakses mērķis bija attīstīt un nostiprināt Eiropas līmeņa standartiem atbilstošas profesionālās kompetences. Izglītojamie pielietoja un pārbaudīja savas mācību laikā iegūtās prasmes un zināšanas izvēlētajā automehāniķa profesijā, strādājot vietējos uzņēmumos, piemēram, PRZ Garage Limerikā. Jaunieši strādāja patiesosautoservisa apstākļos pieredzējušu speciālistu vadībā ar dažādiem auto modeļiem – Peugeot, Mini Cooper, Mazda, Opel, Nissan. Viņu darba pienākumos ietilpa darba gan ar jaunām, gan vecākām automašīnām – viņi pārbaudīja automašīnu stāvokli, dažādas to sastāvdaļas un detaļas, kā arī novērsa problēmas. Veiksmīgi noslēdzot darba pieredzi, visi mobilitātes dalībnieki saņēma Darba pieredzes sertifikātu (Work Experience Certificate).

Daugavpils tehnikuma Erasmus+ programmā īstenoto profesionālās izglītības sektora projektu “Jauna pieredze maina dzīves” (Nr. 2020-1-LV01-KA116-077195) līdzfinansē Eiropas Savienība. Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapas www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+ un programmas mājaslapā www.erasmusplus.lv.

Informāciju sagatavoja projektu un ārējo sakaru nodaļa