Daugavpils tehnikums stiprina sadarbību ar Belostokas Reģionālo kompetences centru

Sadarbība, jo īpaši starptautiskā sadarbība, ir viena no jomām, ko Daugavpils tehnikums cenšas īpaši stiprināt. Tādēļ 2021.gada 22. decembrī tehnikumā viesojās viena no jaunajiem sadarbības partneriem – Belostokas Reģionālā kompetences centra (Polija) – projektu koordinators Gžegožs Orlovskis (Grzegorz Orlowski).

Daugavpils tehnikums jau gadu sadarbojas ar Polijas centru, 2021.gada pavasarī tika iesniegts kopīgs Erasmus+ programmas KA2 projekta pieteikums „EcoTransBalt”, kas apskata videi draudzīgu sabiedrisko transportu. Savukārt Erasmus+ programmas 1.pamatdarbības (KA1) projektu ietvaros Daugavpils tehnikuma izglītojamie dodas mācību praksē uz Poliju – 2021./2022.mācību gada laikā šeit praktiskās iemaņas starptautiskā vidē apgūs un pilnveidos gan topošie elektrotehniķi, gan arī topošie dzelzceļa nozares speciālisti.

Vizītes laikā centra pārstāvis iepazinās gan ar Daugavpils tehnikuma mācību vidi un piedāvātajām izglītības iespējām, gan tehnikuma iesaisti dažādās projektu aktivitātēs, kā arī kopā ar projektu nodaļas vadītāju tika apspriestas turpmākās sadarbības iespējas un sadarbības veidu dažādošana.

Informāciju sagatavoja: projektu un ārējo sakaru nodaļa