Nordplus projekta tikšanās Ida-Viru profesionālās izglītības centrā

2021.gada 15.-17.decembrī Nordplus programmas Jauniešu apakšprogrammas projekta “Apgūstot daili” (“Beauty in Training”, Nr. NPJR-2020-PV/10015) ietvaros Daugavpils tehnikuma projektu nodaļas vadītāja Sandra Celmiņa un profesionālās izglītības skolotāja Angelika Paškeviča viesojās Ida-Viru apriņķa (Igaunija) profesionālās izglītības centrā.

Brauciena mērķis bija projekta sagatavošanas vizītes īstenošana, lai iepazītu Ida-Viru profesionālās izglītības centra pieredzi mācību frizētavu darbībā, kā arī sagatavotu ietvaru turpmākajam projektam pieredzes un labās prakses pārņemšanā un šādu mācību frizētavu atvēršanā, nodrošinot skaistumkopšanas virziena attīstību tehnikumā. Līdztekus galvenajam vizītes uzdevumam Daugavpils tehnikuma pārstāvji iepazinās ar visiem Ida-Viru profesionālās izglītības centra mācību korpusiem jeb ‘mājām’ Jehvi, Sillamē un Narvā.

Jehvi  bija iespēja aplūkot frizieru darbnīcas, kurās topošie frizieri, sākot no pirmā mācību semestra, apkalpo klientus no visas pilsētas. Jehvi savas profesionālās prasmes plašās darbnīcās apgūst arī topošie šuvēji, drēbnieki, pavāri, konditori, galdnieki un kokapstrādes operatori. Sillamē savas profesionālās prasmes pilnveido topošie loģistikas darbinieki: šim mērķim ir iekārtota plaša mācību noliktava. Savukārt Narvā bija iespēja ielūkoties topošo pavāru, rokdarbnieku, atslēdznieku, metinātāju, metālapstrādes darbinieku, būvnieku, automehāniķu, grafisko dizaineru, uzkopēju un mehatroniķu praktisko nodarbību norises vietās.

Līdztekus jauna pieredzes apmaiņas projekta ietvara izstrādei ir panākta vienošanās par abu izglītības iestāžu pedagogu un izglītojamo dalību savstarpējās pieredzes apmaiņas mobilitātēs arī citu projektu ietvaros.

Paldies kolēģiem no Ida-Viru profesionālās izglītības centra par sirsnīgo un produktīvo uzņemšanu!

Informāciju sagatavoja: profesionālās izglītības skolotāja Angelika Paškeviča un projektu un ārējo sakaru nodaļa