Viesstrādnieka Oļega dzīves atspoguļojums filmā

2021.gada decembrī Daugavpils tehnikuma grupas EM-11 un EM-21 programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros skatījās filmu “Oļegs”, kas ir Latvijas, Lietuvas un Beļģijas drāma, kuras pirmizrāde notika 2019. gada 17. maijā Kannu kinofestivālā. Filmas režisors ir Juris Kursietis. Filmas galvenais varonis ir kāds jauns vīrietis Oļegs, kurš ir Latvijas nepilsonis. Oļegs devies uz Beļģiju, lai meklētu labāku dzīvi, tomēr viesstrādnieka statuss Oļegam šeit atnes tikai problēmas. Viņš atrodas dzīves zemākajā punktā, tomēr spēj atrast spēkus, lai no šīs bedres tiktu ārā.

Tas ir vēstījums, cik grūta var būt dzīve svešā valstī, bez saviem draugiem un radiniekiem. Audzēkņiem filmas sižets šķita interesants, dziļš, kas liek aizdomāties par savām problēmām un dzīvi kopumā, pat nedaudz melanholiju raisošs. Jaunieši filmu vērtē kā emocijas raisošu, ar labu aktieru sastāvu.

Programmas “Latvijas skolas soma” pasākumi tiek organizēti, lai veicinātu izglītojamo izpratni par vērtībām un tikumiem, bagātinātu izglītojamo kultūrvēsturisko pieredzi, sniedzot informāciju par Latvijas kultūras vērtībām, krājumiem un kultūras laikmetīgajām izpausmēm.

Informāciju sagatavoja: grupu EM-11 un EM-21 audzinātāja Zoja Podskočaja