„Latvijas skolas somas” pasākums Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā un Melngalvju namā 

Programmas „Latvijas skolas soma” ietvaros 2022.gada 10.jūnijā Daugavpils tehnikuma ATS, LMT un LD grupu izglītojamie devās uz Latvijas dzelzceļa vēstures muzeju un Melngalvju namu, lai piedalītos programmas pasākumos: nodarbībā „Ritekļu vēsture Latvijā 1858. – 1940. gads” un pasākumā „Izzini Melngalvju namu”. 

Beidzoties pandēmijas noteiktajiem ierobežojumiem, jaunieši ar lielu sparu un entuziasmu gaidīja iespēju piedalīties kādā aktivitātē klātienē. Līdz ar to izglītojamajiem tika dota iespēja piedalīties uzreiz divos pasākumos: viņi ne tikai varēja apskatīt dažādus dzelzceļa vagonus, lokomotīves, izpētīt tos no iekšpuses, bet arī izzināt dzelzceļa attīstības vēsturi Latvijā. 

Savukārt Melngalvju nams jauniešus sagaidīja ar patiesu krāšņumu, interesantām leģendām, iespēju izbaudīt Melngalvju nama zāles akustiku (arī uzdrošināties pašiem sēsties pie klavierēm), kā arī ielūkoties nama pagrabos un burtiski pieskarties tā vēsturei, aptaustot senos mūrus.  

Jaunieši gan aktīvi pētīja un ar interesi klausījās nodarbību vadītāju stāstītajā, gan arī labprāt dalījās savos iespaidos un uzdeva jautājumus. Kopumā dienas laikā tika gūts ļoti daudz jaunu un pozitīvu iespaidu, arī zināšanu un izpratnes par kultūru kopumā un dažādiem kultūras procesiem un aspektiem. 

Programmas “Latvijas skolas soma” pasākumi tiek organizēti, lai veicinātu izglītojamo izpratni par vērtībām un tikumiem, bagātinātu izglītojamo kultūrvēsturisko pieredzi, sniedzot informāciju par Latvijas kultūras vērtībām, krājumiem un kultūras laikmetīgajām izpausmēm.

Informāciju sagatavoja: projektu un ārējo sakaru nodaļa