Psiholoģijas dienas 2022

10. oktobris ir Starptautiskā garīgās veselības diena, kuras mērķis ir atgādināt visiem par nepieciešamību rūpēties par savu psihisko veselību, garīgās labklājības stāvokli un savu emocionālo labsajūtu. Psihiskā un arī fiziskā veselība ir lielā mērā atkarīga no spējām pārvarēt grūtības straujajā un mainīgajā dzīvē, tikt galā ar stresu, kā arī veidot emocionāli veselīgu gaisotni savā vidē, attiecībās ar apkārtējiem. 

No 2022. gada 10. līdz 14. oktobrim Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā notiks ”Psiholoģijas dienas 2022”, kuru laikā tiks novadītas audzināšanas stundas ar mērķi papildināt izglītojamo zināšanas un praktizēt prasmes stresa pārvaldīšanai, pozitīvi noskaņot un palīdzēt atklāt resursus sava emocionālā stāvokļa uzlabošanai. 14. oktobrī plkst. 15.15 izglītojamie tiek laipni gaidīti pasākumā ”Ciemos pie psihologa”. Pasākums notiks Bauskas ielas mācību korpusa konferenču zālē. 

”Psiholoģijas dienu” ietvaros Rīgas Stradiņa universitāte piedāvā 13. oktobrī piedalīties sociāli emocionālo prasmju spēļu meistarklasē un 14. oktobrī – noklausīties dažādas lekcijas saistībā ar psihisko veselību; apskatīt pasākumu programmu un pieteikties dalībai var šeit: https://www.rsu.lv/psihologijas-dienas-2022. Piedalīšanās pasākumos ir bez maksas.

Informāciju sagatavoja izglītības psiholoģe Alisa Žuravļova