Labo darbu nedēļa

Pacelties lēnām pāri jumtiem

Un vērot, kā zeme mainās.

Es nekrāju „paldies”, 

Nelieku atvilktnēs tukšās – 

Es krāju mirkļus, 

Ar kuriem dvēseli pušķot.

I.Ziedonis

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā no 2022. gada 3. oktobra līdz 7. oktobrim norisinājās Labo darbu nedēļa. Izglītojamie aktīvi iesaistījās labo darbu veikšanā, lai sniegtu atbalstu ne tikai līdzcilvēkiem, dabai, dzīvniekiem, bet rastu gandarījumu par paveikto un palīdzētu sev pašiem kļūt par labākiem cilvēkiem. Izglītojamie tika mudināti aizdomāties par katru vissīkāko darbiņu, kas citam spēj dāvināt prieku un atvieglo ikdienas dzīvi, kas otram nozīmē tik daudz, bet pašam tik pāris mirkļu palīdzīgas rokas sniegšanas un gandarījumu par padarīto.

Tā, piemēram, 3. kursa programmēšanas tehniķi, rūpējoties par atkritumu samazināšanu, savāca vairāk nekā 300 kg makulatūras, DT-11 un DT-31 – apmēram 40 kg, bet tas ir tikai sākums.

FR-11 grupas izglītojamie Darja Puzāne, Veronika Zaiceva un Aleksejs Loginovs, EM-41 grupas audzēknis Evers Skrimblis, kā arī KS-21, KSV-11, P-44, DT-41, MK-11, LD-11, LD-41, P-42 grupas pārstāvji, K-11 grupas meitenes Paula, Jūlija, Milāna, Liene, Diāna Daugavpils dzīvnieku patversmē samīļoja suņus un kaķus, nopirka barību, pabaroja un izveda tos pastaigā. Liene arī baroja kaķi pagalmā.

P-39 grupas pavāri devās uz dzīvnieku patversmi „OTRĀ MĀJA”, kura atrodas Demenes pagastā, ar dzīvnieku barību, labiem nodomiem, lai palutinātu dzīvniekus, paspēlētos ar tiem. V-12 grupa nolēma palīdzēt un pabarot dzīvniekus „Juritā” un Silenē. Aplūkojiet šos kaķus, suņus, varbūt kāds no tiem kļūs arī par jūsu draugu. EM-31 grupas audzēknis Dmitrijs Lavrentjevs staigāja ar saslimušas vecmāmiņas suni.

Pirmā kursa konditori neaizmirst savus mazos draugus, tāpēc pēc skolas audzēkņi atnesa ēdienu dzīvniekiem, kuriem nav māju. Valērija pat paņēma pamestu kaķēnu, tagad viņam ir sava māja un mīloša saimniece. Aukstajās un pelēkajās dienās arī V-14 grupa neaizmirst savus mazos draugus. Meitenes atnesa kaķu gardumus un devās barot kaķus. EM-41 grupas audzēknis Edgars Kazakevičs kopā ar savu draudzeni atrada un izglāba kucēnus, kurus kāds bija izmetis mirt. 

1. kursa klientu apkalpošanas speciālisti palīdzēja skolotājai sakārtot jaunizveidoto kabinetu. 1. un 2. kursa frizieri kopa darba vidi frizieru darbnīcā, palīdzot apkopējām. LD-21 grupa, baudot rudens saulaino dienu un lapu patīkamo smaržu, draudzīgi palīdzēja sētniecei uzkopt teritoriju pie Mendeļejeva ielas korpusa, savukārt PR-21 grupa to pašu veiksmīgi veica pie Strādnieku ielas korpusa. AM-41 grupas izglītojamie palīdzēja apkopējām sakārtot konferenču zāli Bauskas ielas korpusā. P-11 grupas izglītojamie izrotāja kabinetu, radot rudens noskaņu audzēkņiem un skolotājiem, palīdzēja uzkopt dzīvokli gados vecākai kaimiņienei, pieskatīja mazu bērnu. PR-11 grupas jaunietis Vitālijs Drozdovičs tīrīja pamestas nekārtīgas garāžas, jo uzskata, ka tā ir nopietna problēma vides saglabāšanā un dabas piesārņošanā, kā arī no nokritušām lapām tīrīja ceļus un ietves pie mājas, jo, redzot, ka cilvēki  paslīd un krīt, sirds nevar būt vienaldzīga.

KS-31 grupas audzēkne Ilona Bluse palīdzēja vecmammai sakraut malku, sagrābt pagalmā visas lapas. K-13 grupas audzēkne Irina Apaļko lauku mājās veica rudens āra darbus. AE-11 grupas audzēknis palīdzēja vectētiņam sakārtot lauku mājas teritoriju, vācot un dedzinot gružus. K-11 grupas audzēkne Jeļizaveta nopirka puķu pušķi no sievietes, kura to izaudzēja savām rokām, un uzdāvināja savai vecmāmiņai, izrādot mīlestību un rūpes. Konditoru grupa nolēma pagatavot saldumus saviem klasesbiedriem. Bija arī tādi, kuri palīdzēja pildīt mājasdarbus WhatsApp lietotnē. LD-31 grupas meitenes nolēma uzlabot garastāvokli un sagādāt prieku, spēlējoties uzdāvinot konfektes izglītojamajiem un skolotājiem.

Nedēļa pagāja, bet labie darbi nebeidzas. Esam labvēlīgi, izpalīdzīgi, pretimnākoši, cilvēciski, un pasaule kļūs labāka! 

Informāciju sagatavoja direktora vietniece karjeras izglītības un audzināšanas jomā Jeļena Dideviča