Erasmus dienas 2022 Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā

Šogad Erasmus dienas Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā tika atzīmētas īpaši spilgti un aizrautīgi – 2022.gada 11.oktobrī tehnikumā tika organizēta starptautiska apaļā galda diskusija, savukārt 13.oktobrī tehnikuma Strādnieku ielas un Bauskas ielas mācību korpusos notika ļoti aktīva un saspringta – gan emocionāli, gan fiziski – orientēšanās spēle.

Apaļā galda diskusijā tehnikuma konferenču zālē piedalījās Eiropas valstu pedagogi no 6 dažādām izglītības iestādēm. Tika pārstāvētas tādas valstis kā Itālija, Turcija, Bulgārija, Rumānija un Latvija. Pedagogi diskutēja par ieguvumiem, ko sniedz dalība Erasmus+ programmas projektos, dalījās savā, brīžiem visnotaļ atšķirīgā, pieredzē. Tika secināts, ka dažādu valstu izglītojamajiem ir atšķirīga motivācija, kāpēc viņi piedalās starptautiskajās mobilitātēs. Tika minēti tādi mērķi kā pieredzes gūšana, citu valstu iepazīšana, vispārīgās pieredzes gūšana, svešvalodu zināšanu pilnveidošana. Tehnikuma viesi augstu novērtēja apaļā galda diskusijas organizāciju. Priecēja tas, ka tā, beidzot, notika klātienē un dalībnieki saņēma iespēju aprunāties, uzdot viens otram jautājumus un saņemt atbildes bez mūsdienu tehnoloģiju starpniecības, kā arī papildināt savus starptautisko partneru kontaktus.

Bet ceturtdien, 13.oktobrī, Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma izglītojamie aktīvi piedalījās orientēšanās spēlē „Erasmus labirints”. Pasākumā piedalījās 25 komandas, katrā komandā bija 3 dalībnieki. Komandai iespējami ātri bija 8 stacijās jāveic uzdevumi, kas bija saistīti ar Erasmus+ programmu, tehnika īstenotajiem projektiem, partnervalstīm u.c., piemēram, izglītojamiem vajadzēja salikt virtuālu Eiropas karti; atminēt Eiropas valstu nacionālos ēdienus, uzcelt Eifeļa torni, izvadīt projekta īstenošanas laikā radītos robotus caur labirintu, uzminēt projekta mobilitātes valsti pēc mobilitātes laikā uzņemtām fotogrāfijām.  

Sacensību spraigo garu parādīja rezultāti – pirmo vietu no piektā rezultāta šķīra vien 3 minūtes! Tā kā vairākas komandas finišēja ar vienādu rezultātu, tika pieņemts piešķirt divas 2. vietas un divas 3. vietas. 1.vietu izcīnīja komanda „Team Pirs „</3””, 2.vietu ieņēma divas komandas – „Buklets_word.docx” un „embriONE”, bet 3.vietu arī dalīja divas komandas – „Zināšanu balodis” un „EM-31”.

Finišā dalībnieku acis mirdzēja no aizrautības un azarta. Komandu dalībnieki novērtēja spēles organizāciju kā aizraujošu pasākumu, norādīja, ka laiks tika pavadīts interesanti un ar prieku, kā arī izteica domas, ka labprāt vēl piedalīsies līdzīgos pasākumos. Dalībniekiem patika dažādais uzdevumu sarežģītības līmenis un iemaņu daudzveidība – viņiem bija iespēja parādīt gan savu erudīciju, gan zināšanas, gan veiklību.

Paldies visiem, kas piedalījās Erasmus dienu 2022 pasākumos un palīdzēja tos organizēt!

Informāciju sagatavoja projektu nodaļa