Konkursa „Ko tu proti?” rezultāti

2022. gada 27. oktobrī Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā norisinājās jau par tradīciju kļuvušais jauno talantu konkurss pirmkursniekiem.

Konkursa mērķi: kopt izglītojamajos tādus tikumus kā atbildība, drosme, līdzcietība, mērenība, savaldība, tolerance; atklāt jaunus, talantīgus izglītojamos, kuriem ir nepieciešama atzinība un atbalsts; popularizēt Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma interešu izglītību; paaugstināt ārpusstundu darba līmeni.

Mūsu vidū ir ne tikai sekmīgi, zinātkāri izglītojamie, kā to ir pierādījuši septembra mācību rezultāti, bet arī radošas personības. Demonstrēt savus talantus izglītojamie pieteicās gan individuāli, gan pāros, gan grupās: tika rādīti 16 priekšnesumi no 12 pirmā kursa grupām.

Loģistikas darbinieki ir sagatavojuši video „Mūsu ikdiena” un deju. Elektrotehniķu vidū mācās ļoti mākslinieciski un romantiski jaunieši – pierādījums tam ir Roberta Boļasnikova veidotie mākslas darbi: glezna filcēšanas tehnikā, grafika, zābaka skulptūra no gāzes bloka (puķupods), stikla vitrāža. Raivis Bareika uzzīmēja darbu „Mājas gar ceļu”.Datorsistēmu tehniķi ir apveltīti ar muzikālo dzirdi – 10 jaunieši izpildīja dziesmu „Manai tautai”. Pavāriem arī patīk dziedāt – Antons Znotiņš nodziedāja dziesmu „Lapas dzeltenās”. Topošie frizieri bija sagatavojuši video, kurā demonstrēja papīra fantāzijas frizūru tapšanas procesu. Savukārt klientu apkalpošanas speciālisti (gan pēc 9. klases, gan pēc 12. klases) ir uzfilmējuši savas prasmes, iemaņas, hobijus un intereses. Atjaunojamās enerģētikas tehniķis Aleksejs Gončarovs uz klavierēm spēlēja Ludviga van Bēthovena kompozīcijas „Elīzai” fragmentu. Mazumtirdzniecības komercdarbnieku un pavāru grupas pārstāve Jekaterīna Polgina, spēlējot ģitāru, nodziedāja dziesmu angļu valodā „Riptide”. Konditori un viesmīlības pakalpojumu speciālisti bija sagatavojuši jautru deju „Bebiborni”. Mazumtirdzniecības komercdarbinieces Alina Novikova un Anna Gorjunova piedāvāja apskatīt savus zīmējumus anime tehnikā. Lai pagatavotu vizuāli pievilcīgu ēdienu, jābūt apveltītam ar māksliniecisku gaumi: topošā pavāre Veronika Aleksandrova piedāvāja izbaudīt pašas zīmētās gleznas. Mēdz teikt, ka programmēšanas tehniķi ir pasīvi un mazkustīgi, tomēr tas necik neatbilst patiesībai. Un pierādījums tam ir mūsu programmēšanas tehniķu – futbolistu – Artjoma Vinokurova un Vitālija Drozdoviča priekšnesums.

Konkursa vērtēšanas žūrijai bija sarežģīts un atbildīgs darba uzdevums – objektīvi izvērtēt visus priekšnesumus. 

Konkursa rezultāti: 

1. vieta – 24,6 p.; MK-11 grupa (Anna Gorjunova)

2. vieta – 22,8 p.; FR-11 grupa 

3. vieta – 22,6 p.; MKV/PV-11 grupa (Jekaterīna Polgina)

Atzinības raksts: 

Antons Znotiņš, P-11; 22,0 p. 

Alina Novikova, MK-11; 21,4 p.  

Artjoms Vinokurovs, Vitālijs Drozdovičs, PR-11; 21,4 p.

Roberts Boļasnikovs, EM-11; 21,2 p.  

Paldies dalībniekiem par drosmi uzstāties. Paldies skatītājiem par sniegto atbalstu. Gaidām dalībniekus ar idejām un priekšnesumiem tehnikuma turpmākajos pasākumos.

Informāciju sagatavoja direktora vietniece karjeras izglītības un audzināšanas jomā Jeļena Dideviča