Latgales dzelzceļam – būt!

Klases stunda 24.11.2022. LMT-41 grupā bija ļoti piesātināta un produktīva. Topošie dzelzceļa transporta programmas izglītojamie tikās ar mūsu tehnikuma 2014. gada absolventiem. Pāvels Lavņiks un Andžejs Voitihovičs ir absolvējuši vagonu saimniecības nodaļu un kopš tā laika strādā specialitātē. Stundas laikā tika pārrunātas nozīmīgākās Latgales dzelzceļa nozares problēmas. Izglītojamajiem bija interesanti uzzināt, kā pašlaik dzīvo pilsētas dzelzceļš, kādas ir darbiekārtošanas un karjeras izaugsmes perspektīvas – viss ir atkarīgs no zināšanu līmeņa, pieredzes, prasmes komunicēt, spējas būt noderīgam.

Pēc piemiņas fotosesijas mūsu viesi un izglītojamie iepazinās ar Belostokas pilsētas dzelzceļa saimniecību Polijā. LMT-41 grupas audzēkņi Andžejs Kuhaļskis un Maksims Romanovs prezentēja poļu dzelzceļnieku darba piemērus. PKP uzņēmumā studējošo praktiskais darbs no 18.09.2022. līdz 15.10.2022. tika organizēts, pateicoties Erasmus+ programmas projektam “Profesionālās kvalifikācijas pilnveide – stabila profesionālā dzīve” (Nr. 2021-1-LV01-KA121-VET-000009189). Ieguvums bija acīmredzams – izglītojamie ne tikai iepazinās ar darbu Belostokas objektos, bet arī paši bija vilcienu kustības dalībnieki Suvalkos, Olštinā un Varšavā.

Dzelzceļš mainās, uzlabojas un vēl ilgi kalpos tautsaimniecībai. Un mūsu uzdevums ir cītīgi mācīties un attīstīties. Paldies par palīdzību un atbalstu direktora vietniecei karjeras izglītības un audzināšanas jomā Jeļenai Didevičai.

Informāciju sagatavoja skolotāja Ņina Smuļko