Kas notiek „Citā Bazārā”?

Sestdien, 2022. gada 3. decembrī, mūsu tehnikuma izglītojamie – 1., 2. kursa pavāru un komercdarbinieku grupu pārstāvji – apmeklēja Latvijas skolēnu mācību uzņēmumu Ziemassvētku gadatirgu “Cits Bazārs”.

Pasākums tika organizēts Rīgā, tirdzniecības centrā “Domina Shopping”, kur pašu radītas preces un oriģinālas Ziemassvētku dāvanas apmeklētājiem piedāvāja 270 skolēnu mācību uzņēmumi no visas Latvijas. “Citā Bazārā” plaši tika piedāvātas oriģināla dizaina tekstilpreces, bižutērija, no pašmāju labumiem ražoti gardumi, dažādu dabīgu materiālu aksesuāri un suvenīri dāvanām. Starp estētiskām un sadzīvē noderīgām precēm bija apskatāmas arī skolēnu veidotas pavisam unikālas un funkcionālas lietas, piemēram, puķupodi ar viedo laistīšanas sistēmu, augļu trauks ar iebūvētu ierīci kukaiņu atbaidīšanai, spēļu kārtis ar ilustrētiem latviešu daiļliteratūras tēliem, ķepas saudzējošs vasks četrkājainajiem mīluļiem un citi interesanti produkti. Kopumā skolēni bija sarūpējuši pašu radītās preces desmit kategorijās: pakalpojumi, apģērbi, kosmētika un preces skaistumam, aksesuāri un bižutērija, pārtika, elektropreces, preces mājai un interjeram, suvenīri, dāvanas un sezonas preces, tehnoloģiju produkti, spēles un preces bērniem.

Tehnikuma izglītojamie ar prieku piedalījās pasākumā, jo tā bija ne tikai lieliska iespēja atbalstīt skolēnus uzņēmējdarbības pirmajos soļos un sagādāt saviem mīļajiem lieliskas dāvanas, bet arī iespēja satikt pašus darbīgākos un uzņēmīgākos Latvijas jauniešus, kā arī attīstīt savas zināšanas un prasmes uzņēmējdarbībā – gūt praktisko pieredzi preču un pakalpojumu pārdošanā.  

Paldies par iespēju apmeklēt pasākumu un izbaudīt pozitīvo gaisotni un enerģiju!

Pasākums tika īstenots Eiropas Sociālā fonda projekta Nr. 8.3.5.0/16/I/001 “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros.

Informāciju sagatavoja profesionālās izglītības skolotāja Anželika Dorofejeva