Tehnikuma izglītojamie iepazīst Maltas uzņēmumu darbu

No 2022. gada 7. novembra līdz 2. decembrim Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma izglītojamie – topošie programmēšanas tehniķi Jeļena Abarasa (PR-31), Leons Driņģis (PR-31), Ruslans Kožanovs (PR-41) un topošie loģistikas darbinieki Arina Tuliša (LD-41), Kristīne Kokina (LD-41), Karims Andžāns (LD-21) – piedalījās mācību praksē Maltas uzņēmumos Erasmus+ programmas projekta „Profesionālās kvalifikācijas pilnveide – stabila profesionālā dzīve” (Nr. 2021-1-LV01-KA121-VET-000009189) ietvaros. Izglītojamos mācību prakses laikā pavadīja angļu valodas skolotāja Jūlija Plečkena.

Starptautiska pieredze izglītojamiem ir lieliska iespēja iepazīt citas valsts darba vidi, apgūt jaunas prasmes, uzlabot angļu valodas lietojuma prasmi un attīstīt patstāvību ne tikai darba vidē, bet arī sadzīvē.

Ceļš līdz Maltai noritēja ļoti ērti un bez starpgadījumiem. Maltas lidostā mums sagaidīja organizācijas „Ex.Act Malta” projektu koordinatore Diana Tolosa un spilgta saule. Projekta dalībnieki tika izmitināti trīs numuriņos ar visām ērtībām dzīvokļu viesnīcā Budžibas rajonā, turklāt pavisam netālu no jūras.

7.novembrī izglītojamie iepazinās ar savām prakses vietām. Četru nedēļu garumā „Alliance” aģentūras birojā PR grupu praktikanti veica darbus, kas saistīti ar Microsoft aplikācijām (Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft Presentation). Savukārt LD grupu izglītojamie izmēģināja iesaiņot preci un nogādāt to klientam, kā arī iepazinās ar dokumentāciju siera ražošanas uzņēmumā un tirdzniecības uzņēmumā.

Tas bija neparasts brauciens, bet grūtības tika pārvarētas un nekas nespēja iznīcināt labo iespaidu. Brīvdienas tika izmantotas, lai dotos uz Kamino un Gozo salām, arī peldēšanās Zilajā lagūnā bija patiesi neaizmirstama. Savukārt ekskursija divstāvu autobusā pa visskaistākajām Maltas vietām sniedza mums priekšstatu par Maltas kultūru un vēsturi. Jāpiemin, ka Maltas iedzīvotāji ir ļoti pieklājīgi un draudzīgi, vienmēr bija gatavi mums palīdzēt.

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma Erasmus+ programmā īstenoto profesionālās izglītības sektora projektu “Profesionālās kvalifikācijas pilnveide – stabila profesionālā dzīve” (Nr. 2021-1-LV01-KA121-VET-000009189) līdzfinansē Eiropas Savienība. Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapas www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+ un programmas mājaslapā www.erasmusplus.lv.

Informāciju sagatavoja angļu valodas skolotāja Jūlija Plečkena