Dizaina un tehnoloģiju konkurss “Manai mīļai Latvijai” 7. un 8. klašu skolēniem

2022. gada 15. novembrī Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā notika dizaina un tehnoloģiju konkurss. Konkursā piedalījās Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolas – liceja, Daugavpils 11. pamatskolas, Daugavpils Iespēju vidusskolas, Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolas, Daugavpils Saskaņas pamatskolas, Daugavpils Zinātņu vidusskolas 7. un 8. klašu skolēni. Kopā konkursā piedalījās 31 dalībnieks. 

Pasākuma mērķis bija aktivizēt skolēnu radošo darbību, domāšanu un praktiskās iemaņas, rosināt skolēnos prasmes izmantot savas zināšanas ikdienas dzīvē, paplašināt zināšanas Dizaina un tehnoloģiju priekšmetā: šūšanā, lodēšanā, zīmēšanā, kā arī veicināt dažādu darbu tehnoloģiju izmantošanu konkursa darbu izgatavošanā.        

Meitenēm bija jāizgatavo sieviešu kaklarota, izmantojot dažādas šūšanas tehnikas un darbu ar dažādiem materiāliem. Savukārt zēniem – jāizgatavo ķēde no vara stieples, izmantojot lodēšanas tehnoloģiju un prasmes darbā ar rokas instrumentiem.

Konkursu vērtēja mūsu tehnikuma skolotāji un viesi: Elvīra Azareviča, Valentīna Saulīte,  Olga Gaujeniete un citi skolotāji.

Konkursa laikā skolotājiem tika piedāvāta radošā darbnīca, lai izgatavotu piespraudes Latvijas Republikas proklamēšanas dienai.

Paldies konkursa dalībniekiem un skolotājiem par dalību konkursā ,,Manai mīļai Latvijai”.

Apsveicam uzvarētājus!

Informāciju sagatavoja: Ņina Rudze un Ivans Rudzis