Topošie pavāri apmeklē veikala „top!” konditorejas un kulinārijas cehus

2022. gada 8. decembrī tehnikuma 1. kursa pavāriem tika organizēta mācību ekskursija uz pārtikas ražošanas cehu Daugavpilī nesen atvērtajā veikalā „top!”. Ekskursijas mērķis bija iepazīties ar pārtikas nozares uzņēmuma darba organizāciju un pilnveidot prasmes tehnoloģiskā aprīkojuma un iekārtu lietošanā ēdināšanas uzņēmuma ražošanas procesos.

Izglītojamie apmeklēja darba vietas – konditorejas un kulinārijas cehus, kur uz vietas pavāri un konditori gatavo kulinārijas un konditorejas izstrādājumus. Tāpat izglītojamiem iepazinās ar darba vietu, kur pieņem svaigu gaļu, to sadala un iepako. Uzņēmumā ir nodrošināti mūsdienīgi darba apstākļi – darba vietas aprīkojums, jaunas un modernas ražošanas iekārtas. Ar lielu interesi un aizrautību izglītojamie pētīja ražošanas iekārtas un to ekspluatācijas drošības noteikumus. Izglītojamie arī vēroja kūku pagatavošanas un noformēšanas procesu. Aukstajā cehā izglītojamajiem tika izstāstīts, kā notiek cūku liemeņu pieņemšana, sadale un iepakošana. Uzņēmums uzsvaru liek uz vietējiem ražotājiem, tāpēc gatavo produkciju gatavo no Latvijā audzētas gaļas.

Topošie pavāri ekskursijas noslēgumā uzdeva sev interesējušos jautājumus un iepazinās ar veikalā piedāvāto sortimentu: svaigi ceptu maizi, kūkām, kūciņām, pīrāgiem, smalkmaizītēm un tortēm. Tāpat izglītojamie uzzināja, kā vietējais cehs lutina pircējus ar gardiem salātiem, gaļas un zivju izstrādājumiem.

Izglītojamie juta gandarījumu par mācību ekskursiju un atzina, ka ekskursija sniedza plašāku izpratni par apgūtajiem teorijas jautājumiem un to nozīmīgumu praksē.

Informāciju sagatavoja profesionālās izglītības skolotāja Anželika Dorofejeva