Karjeras atbalsta pasākums „Skats nākotnē”

2022. gada 28. novembrī mūsu tehnikuma izglītojamie – 1., 2. un 4. kursa programmēšanas tehniķu grupu (PR) pārstāvji – apmeklēja IT kompāniju “Magebit” ar Latvijas saknēm.

Tas bija otrais mūsu sadarbības pasākums. Ja jūnijā mūsu 2. kursa programmēšanas tehniķiem bija tiešsaistes tikšanās ar kompānijas pārstāvjiem, tad novembrī mēs uzņēmumā viesojāmies jau klātiene.

Ekskursijas laikā ar personāla atlases speciālistu Terēzi Možeiku izglītojamajiem izdevās iepazīt kompānijas vēsturi un darbības specifiku, personāla atlases politiku, IT speciālistiem izvirzītās prasības un darba apstākļus kompānijā, darba specializāciju un prakses iespējas, kā arī uzmanīgākajiem un ātrākajiem izdevās laimēt balvas viktorīnā.

Par galveno rozīnīti kļuva iespēja personīgi parunāt, bet dažiem – pat pastrādāt ar „mentoriem” no kompānijas IT speciālistu vidus. Ceram, ka šis izaicinājums ne tikai paskaidro topošajiem programmētājiem attīstības iespējas, bet arī iedvesmo viņus sasniegt jaunas virsotnes.  

Paldies Terēzei Možeikai par aizraujošo ekskursiju un viesmīlīgo sagaidīšanu.

Pasākums tika īstenots Eiropas Sociālā fonda projekta Nr. 8.3.5.0/16/I/001 “Karjeras atbalsta vispārējas un profesionālās izglītības iestādes” ietvaros.

Informāciju sagatavoja pedagogs karjeras konsultants Sergejs Bogatkevičs