Mākslīgais intelekts: pagātne, tagadne, nākotne. Sadarbība ar TSI

2022. gada 9. decembrī topošie datorsistēmu tehniķi no DT-11 grupas izmantoja iespēju parunāt par mākslīgo intelektu ar inženierzinātņu doktoru, Transporta un sakaru institūta (TSI) profesoru Mihailu Savrasovu.

Audzēkņi uzzināja par MI vēsturi, mūsdienu sasniegumiem, aktualitāti un attīstības perspektīvām, kā arī par to, kur var iegūt nepieciešanas zināšanas, lai kļūtu par speciālistu MI jomā.

Visiem interesentiem, kam ir vēlme pašiem pamēģināt „iemācīt mašīnu”, Savrasova kungs piedāvāja izmantot tiešsaistes resursu Teachable machine ( https://teachablemachine.withgoogle.com/). Tur jūs varat apmācīt datoru atpazīt tēlus, skaņas un cilvēka ķermeņa pozas.

Gribētos atgādināt, ka Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā jau otro mācību gadu tiek īstenots starptautisks projekts „ArtInFuture”, kurš ir saistīts ar mākslīgā intelekta popularizēšanu sabiedrībā, ar to saistītās problemātikas izplatīšanu un skaidrošanu gan skolotāju, gan izglītojamo vidū. Šobrīd projekta ietvaros noris aktīvs darbs pie semināra ārpusskolas auditorijai.

Paldies Olgai Bazarovai un Kirilam Ļebedevam par pasākuma organizēšanu! Paldies Mihailam Savrasovam par interesanto lekciju un MI prezentāciju!

Informāciju sagatavoja pedagogs karjeras konsultants Sergejs Bogatkevičs