Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma elektrotehniķi un loģistikas darbinieki pirmo reizi piedalās ilgtermiņa mācību praksē

2023.gada 16.janvārī Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma izglītojamie – topošie elektrotehniķi Evers Skrimblis (EM-41) un Rihards Lauskis (EM-41), kā arī topošās loģistikas darbinieces Anastasija Volosova (LD-41) un Ksenija Babahina (LD-41) – ir uzsākuši ilgtermiņa mācību prakses gaitas Vācijas pilsētā Šverīnā. Jāpiebilst, ka šī ir īpaša mobilitāte, jo profesionālās izglītības sektora projekta ilgtermiņa mācību prakse (ErasmusPro) tiek īstenota pirmo reizi.

Starptautiskā mācību prakse ir iespēja izglītojamajiem iepazīt atšķirīgu darba vidi, kultūru un sadzīvi, apgūt jaunas prasmes pielāgoties dažādām ikdienas situācijām, kā arī uzlabot valodu zināšanas. Izglītojamie šobrīd Vācijā ir aizvadījuši pirmo darba nedēļu un sāk pierast pie jaunā dzīves ritma. Ilgtermiņa mācību prakse Vācijā ilgs līdz 2023.gada 25.maijam.

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma Erasmus+ programmā īstenoto profesionālās izglītības sektora projektu “Profesionālās kvalifikācijas pilnveide nākotnes izglītībā” (Nr. 2022-1-LV01-KA121-VET-000059221) līdzfinansē Eiropas Savienība.

Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapas www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+ un programmas mājaslapā www.erasmusplus.lv.

Informāciju sagatavoja projektu nodaļa