Topošo pavāru tikšanās ar Žani Sproģi

2023. gada 19. janvārī P-11 grupas klases stunda bija veltīta pieprasītākās un prestižākās profesijas – pavārs – popularizēšanai. Ciemos bija uzaicināts mūsu skolas 2016. gada absolvents Žanis Sproģis, kurš pašlaik pilsētā ir ļoti populārs un pieprasīts uzkodu meistars. Žanis dalījās ar atmiņām par profesionālās skolas gadiem, draugiem, par savu profesionālo pieredzi un darbu gan Latvijas, gan ārzemju uzņēmumos, kas tika realizēts Erasmus+ projektu īstenošanas rezultātā, gan par turpmākajiem dzīves plāniem.

Audzēkņi ar lielu interesi uzklausīja Žani un uzdeva viņam dažādus jautājumus. Žanis Sproģis jutās pagodināts par iespēju dalīties savā pieredzē ar topošajiem speciālistiem. Viņš uzskata, ka darbs, ko cilvēks dara, ir jāmīl un tad tas kļūst par sirdslietu. Viņa mērķis bija pārliecināt par to arī tehnikuma izglītojamos.

Tā kā Žanim ir savs uzņēmums, izglītojamie arī interesējās par prakses iespējām. Klases stundas noslēgumā Žanis pieļāva iespējamību, ka daži no topošajiem pavāriem varētu iziet praksi viņa uzņēmumā.

Informāciju sagatavoja profesionālās izglītības skolotāja Inna Barkova