LD-31 grupas izglītojamie apmeklē AS “Latvijas Maiznieks” teorētisko zināšanu pārbaudei un kvalifikācijas eksāmena sagatavošanas nolūkos

2023. gada 27. janvārī Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma profesionālās vidējās izglītības skolotājs Dmitrijs Sirotko LD-31 grupas izglītojamajiem organizēja mācību ekskursiju uz AS “Latvijas Maiznieks”. Mācību ekskursija tiek organizēta teorētisko zināšanu pārbaudei un kvalifikācijas eksāmena sagatavošanas nolūkos. 

AS “Latvijas Maiznieks” pirmsākumi meklējami 1968. gadā, kad tika dibināts Daugavpils maizes kombināts. Šobrīd “Latvijas Maiznieks” ir lielākais maizes ražošanas uzņēmums Latvijā. Jaunākās tehnoloģijas apvienojumā ar labākajām Latvijas maizes cepšanas tradīcijām ļauj produktiem saglabāt nemainīgi labu garšu un kvalitāti.

Maizes sērija “Latvijas Zeltene”, “Latvijā cepts!”, tostermaizes “Vita!”, “Īstenā” rudzu maize, porcijmaižu sērija “Maiziņš” un “Latvijas Graudu” maizes, kā arī konditorejas izstrādājumi “Kūko” un “Rulē” ir iecienītākie uzņēmuma “Latvijas Maiznieks” produkti. Turklāt uzņēmums “Latvijas Maiznieks” piecus gadus pēc kārtas arī atzīts kā “TOP darba devējs Latgales reģionā” un “Lielākais nodokļu maksātājs Latgales reģionā”.

Eksursijas laikā izglītojamajiem bija lieliska iespēja iepazīties klātienē ar daudziem noliktavu loģistikas procesiem un tēmām, kas ir apskatītas moduļos “Kravu apstrāde”, “Kravu pieņemšana un izsniegšana noliktavā”. Pašlaik noliktavu loģistikā ar kravu apstrādi saprot veselu darbu kompleksu, kas saistīts ar preču izkraušanu, ražošanu un pieņemšanu noliktavas telpās. Tajā ietilpst komplektēšana un pārpakošana, darba procesu automatizācijas ieviešana kravu šķirošanai un komplektēšanai, kravu marķēšana, kā arī to utilizācija.

Izglītojamie aktīvi interesējās par rūpnīcā veicamajām darbībām un jautāja par darba specifiku, maizes ražošanas tehnoloģijām un produktu kvalitātes kontroles formām. Atbildot uz izglītojamo jautājumiem, tika stāstīts par ražošanas nozarē aktuāliem jautājumiem:

  • noliktavu darba optimizācijas procesi;
  • preču šķirošanas, pārvietošanas un atlases procesi;
  • preču pieņemšanas, pārvietošanas un izsniegšanas algoritmi;
  • noliktavu darba iekārtas;
  • produktu iepakošanas tehnoloģijas;
  • preču komplektēšanas iekārtas un darbarīki.

Pasākuma laikā izglītojamie guva vērtīgu pieredzi, kontaktējoties ar personāla un ražošanas daļas speciālistiem, kas tieši saistīti ar darbinieku atlasi, ražošanas procesu vadību un apstrādājamās produkcijas noformēšanu, pieņemšanu un izsniegšanu. Gūtā pieredze izglītojamajiem it īpaši noderēs moduļa „Kravu apstrāde” eksāmenā un kvalifikācijas eksāmena kārtošanā, kā arī tā ir laba motivācija izglītojamajiem papildināt savas zināšanas par specifiskiem ražošanas un noliktavu loģistikas jautājumiem. Ekskursijas nobeigumā visi dalībnieki saņēma patīkamas dāvanas ar AS “Latvijas Mainieks” produkciju.

Pateicamies AS “Latvijas Maiznieks” personāla daļas vadītājai Indrai Līcītei un ražošanas tehnoloģei Oksanai par lieliski organizēto ekskursiju, detalizētām atbildēm uz visiem interesējošiem jautājumiem, un visiem darbiniekiem – par sadarbību un kognitīvo ekskursiju.

Informāciju sagatavoja transporta un loģistikas NMA vadītājs Dmitrijs Sirotko