5. Preiļu Robotikas čempionāts

2023. gada 28. janvārī Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijā norisinājās 5. Preiļu Robotikas čempionāts, kurā piedalījās arī DT-21 grupas izglītojamie, kā arī Robotikas pulciņa dalībnieki – M.Sazonovs, V.Dekters, P.Smirnovs, D.Romanovs, A.Kokins, V.Kotovs.

Sacensībās piedalījās komandas no visas Latvijas, kā arī vairākas komandas no Lietuvas. Pasākuma laikā notika sacensības dažādās disciplīnās, tādās kā LEGO Sumo, LEGO Folkrace, LEGO Līnījsekošana, iRobot Sumo, LEGO Freestyle u.c., kā arī dažādās vecuma grupās. Mūsu izglītojamie piedalījās četrās disciplīnās un cītīgi cīnījās, lai pārspētu savus konkurentus.

Neskatoties uz ļoti augsto konkurenci – čempionātā piedalījās vairāk nekā 300 roboti –, mūsu izglītojamie LEGO Sumo disciplīnā izcīnīja 5. vietu 67 dalībnieku komandu konkurencē.

Pasākuma laikā audzēkņi apskatīja visdažādākos robotus, piedalījās viktorīnās, komunicēja ar citiem dažāda vecuma dalībniekiem, izmantoja un attīstīja angļu valodas prasmes, komunicējot ar Lietuvas konkursantiem, uzdeva jautājumus un sniedza padomus citiem konkursantiem, kā arī ieguva lielisku pieredzi robotu komplektēšanā un programmēšanā, lai nākamajā čempionātā mūsu komanda varētu uzvarēt.

Kaut arī ne viss iznāca tā, kā gribētos, viss ir vēl priekšā. Paldies DT-21 grupas izglītojamajiem par drosmi piedalīties čempionātā, cītīgām cīņām, laiku, kas veltīts, lai gatavotos konkursam, un vēlmi turpināt attīstīties, uzzināt kaut ko jaunu. Neskatoties uz čempionāta rezultātiem, Jūs esat labākie no labākajiem!

Informāciju sagatavoja profesionālās izglītības skolotājs Kirils Ļebedevs