Tehnikuma izglītojamie dodas mācību praksē Šverīnā

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma izglītojamie turpina realizēt Erasmus+ programmas profesionālās izglītības sektora projektu “Jaunas kompetences, pieredze, iniciatīva un inovācijas ilgtspējīgai profesionālai izglītībai” (Nr.2022-1-LV01-KA122-VET-000074272). Šoreiz 8 izglītojamie ir devušies uz Šverīni Vācijā, kur gūs jaunu pieredzi Vācijas uzņēmumos. Inga Traško (P-44) un Alina Čelnova (P-42) mēneša laikā praktizēsies restorānā „Lukas” (https://www.restaurant-lukas.de/), Jūlija Artemjeva un Alise Jefremova (P-42) pavāra iemaņas pilnveidos restorānā „Schlossrestaurant” (https://schweriner-schloss-restaurant.de/), Irina Apaļko un Tatjana Jeļisejeva (K-13) konditoru prasmes attīstīs ceptuvē „Mühlenbäckerei” (https://www.muehlenbaeckerei.com/konditorei.html), Marija Jakimeca (V-12) un Viktorija Iļjina (V-14) izies praksi 4-zvaigžņu viesnīcā „Hotel Schwerin” (http://nh-schwerin.schwerinhotel.net/de/).

2023. gada 26. februārī kopā ar vācu valodas skolotāju Jeļenu Sardiko tehnikuma izglītojamās devās uz Šverīnu, kur viņas laipni sagaidīja mūsu pieredzējis partneris Vācijā „Erasmus Partner” vadītājs Wouter Groet. 27. februārī mobilitātes dalībnieki apmeklēja savas prakses vietas, iepazinās ar prakses vadītājiem un ieraudzīja vietas, kur notiks viņu prasmju pilnveidošana 1 mēneša garumā.

Diena bija ļoti piesātināta gan ar pozitīviem iespaidiem, gan nedaudz ar uztraukumu par praksi, bet visas meitenes ir gatavas reaģēt uz šiem izaicinājumiem. 1 nedēļas laikā Jeļena Sardiko apmeklēs izglītojamo prakses vietas, kā arī atbalstīs mobilitātes dalībnieces, bet turpmāko laiku viņas Šverīnā atradīsies patstāvīgi.

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma Erasmus+ programmā īstenoto profesionālās izglītības sektora projektu “Jaunas kompetences, pieredze, iniciatīva un inovācijas ilgtspējīgai profesionālai izglītībai” (Nr. 2022-1-LV01-KA122-VET-000074272) līdzfinansē Eiropas Savienība. Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapas www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+ un programmas mājaslapā www.erasmusplus.lv.

Informāciju sagatavoja projektu nodaļa