Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma skolotāji pilnveido kvalifikāciju Valgas profesionālās izglītības centrā

No 2023.gada 20.februāra līdz 3.martam Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma profesionālās izglītības skolotāji – Alfrēds Kokins un Valerijs Šakels – Erasmus+ programmas projekta “Profesionālās kvalifikācijas pilnveide – stabila profesionālā dzīve” (Nr. 2021-1-LV01-KA121-VET-000009189) ietvaros piedalījās aktivitātē (norīkošana mācīšanai vai apmācībai) Valgas profesionālās izglītības centrā (Igaunija).

Projekta mobilitātes galvenais mērķis bija apmācīt Valgas profesionālās izglītības centra izglītojamos, sniedzot zināšanas dzelzceļa un loģistikas nozarē, dalīties ar labās prakses piemēriem dažādu profesionālo priekšmetu mācīšanā un stiprināt starptautisko sadarbību starp izglītojamajiem un pedagogiem, tādā veidā veicinot profesionālās izglītības un apmācības jomā strādājošu organizāciju internacionalizāciju un institucionālo attīstību.

No mācību stundu vadīšanas brīvajā laikā skolotāji apmeklēja vietējo uzņēmumu „Valga Depoo” AS, kas ir vagonu depo un nodrošina vagonu sagatavošana remontam, kapitālo remontu, vagonu krāsošanu, kā arī vagonu sagatavošanu iekraušanai, un iepazina uzņēmuma OÜ „Estreftransservice” darbību, kurā tiek organizēti kravu pārvadājumi Eiropā un Āzijā.

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma Erasmus+ programmā īstenoto profesionālās izglītības sektora projektu “Profesionālās kvalifikācijas pilnveide – stabila profesionālā dzīve” (Nr. 2021-1-LV01-KA121-VET-000009189) līdzfinansē Eiropas Savienība. Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapas www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+ un programmas mājaslapā www.erasmusplus.lv.

Informāciju sagatavoja projektu nodaļa