Starptautiskais konkurss “Nature’s response to people of the 21st century”

Šī gada 16. martā plkst. 15.00 ZOOM platformā Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma izglītojamie Anastasija Jemeļjanova (KS-31) un Alekss Aļeščenko (EM-31) pārstāvēja mūsu tehnikumu starptautiskajā konkursā “Nature’s response to people of the 21st century” jeb “Dabas reakcija uz 21.gadsimta cilvēkiem”. Konkursa mērķis bija pievērst jaunatnes uzmanību 21.gs. cilvēka aktivitātēm, to radītajām sekām un sekojošām dabas reakcijām. Konkursantu galvenais uzdevums bija sagatavot tēmai atbilstošu prezentāciju angļu valodā un ZOOM platformā to prezentēt citām komandām.

Konkursa organizatori bija Zestafoni vidusskola “ORNATI” (Gruzija), bet konkursa laikā mūsu izglītojamie sacentās ne tikai ar Gruzijas komandu, bet arī ar Ukrainas, Slovākijas un Polijas izglītības iestāžu komandām. Komandu sniegumu vērtēja katras dalībvalsts angļu valodas skolotāji, kuri savus komandu vērtējumus paziņoja pēc konkursa “Eirovīzija” principiem – vērtētas tika vienīgi pretinieku komandas. Apkopojot iegūtos vērtējumus, mūsu tehnikuma izglītojamie starptautiskajā konkursā ieguva 2. vietu. Apsveicam!

Izglītojamos atbalstīja un konsultācijas prezentācijas izstrādes laikā atbilstoši konkursa noteikumiem sniedza profesionālās izglītības skolotāja Angelika Paškeviča, bet konsultācijas uzstāšanās sagatavošanai angļu valodā sniedza vispārējās vidējās izglītības skolotāja Aleksandra Pomitkina.

Paldies grupu audzinātājām A.Kozočkinai, Z.Podskočajai, skolotājiem L.Ņeverovai, S.Šinkevičam un nodaļas vadītājai A.Lazuko par sadarbību!

Informāciju sagatavoja profesionālās izglītības skolotāja Angelika Paškeviča