Topošie loģistikas nozares speciālisti piedalās Erasmus+ mācību praksē Igaunijā

No 2023. gada 20. februāra līdz 17. martam Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma izglītojamās –Samanta Dunska (LD-31) un Valerija Greibo (LD-41) – Erasmus+ programmas projekta “Profesionālās kvalifikācijas pilnveide nākotnes izglītībā” (Nr. 2022-1-LV01-KA121-VET-000059221) ietvaros piedalījās mācību praksē Tallinā (Igaunija).

Četru nedēļu garumā izglītojamās nostiprināja savas praktiskās iemaņas „DPD Eesti” AS uzņēmumā. Tā bija vienreizēja iespēja veikt darba pienākumus uzņēmuma birojā, pasūtījumu šķirošanas terminālī, kā arī iepazīt kurjera ikdienas darba pienākumus. No mācību prakses brīvajā laikā izglītojamās izmantoja iespēju iepazīt Tallinas pilsētu. Visspilgtākos iespaidus atstāja Tallinas televīzijas torņa apmeklējums, no kura pavērās elpu aizraujošs skats uz pilsētas panorāmu, kā arī nelielais ceļojums ar prāmi uz Helsinkiem (Somija).

Erasmus+ mācību prakses mērķis ir sniegt iespēju izglītojamajiem iepazīt Eiropas Savienības darba tirgus prasības, attīstīt profesionālās prasmes, pilnveidot svešvalodu zināšanas, kā arī veicināt izpratni par ekonomisko un sociālo kultūru attiecīgajā valstī.

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma Erasmus+ programmā īstenoto profesionālās izglītības sektora projektu “Profesionālās kvalifikācijas pilnveide nākotnes izglītībā” (Nr. 2022-1-LV01-KA121-VET-000059221) līdzfinansē Eiropas Savienība. Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapas www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+ un programmas mājaslapā www.erasmusplus.lv.

Informāciju sagatavoja inovāciju un attīstības nodaļa