„Latvijas skolas soma” palīdz iepazīt mūzikas leģendas

2023.gada 22.martā Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā tika īstenota viena no vairākām programmas „Latvijas skolas soma” aktivitātēm. Pie mums uzstājās mūziķi – Mikus Abaroniņš un Atis Ieviņš – ar koncertlekciju „Leģendas mūzikā”.

Koncertlekcijas laikā grupu LD-11, K11, MK2/V-16, DT-21, MK-11, PR-11, P-11, P-42, K-13, K/V11, DT-11 izglītojamajiem bija iespēja dzirdēt un iepazīt latviešu populārās mūzikas leģendārākās dziesmas, papildināt zināšanas par latviešu mūzikas attīstību 20. un 21.gadsimtā, piedalīties viktorīnā un dziedāt līdzi. Klausītāji, kuru bija daudz, labprāt iesaistījās aktivitātēs, silti uzņemot māksliniekus.

Pēc pasākuma daudzi izglītojamie dalījās iespaidos, ka koncertlekcija ļoti patika, viņi uzzināja ko jaunu, vēlējās klausīties un dziedāt dziesmas vēl, kā arī atbildēt uz viktorīnas jautājumiem.

Paldies programmai „Latvijas skolas soma” par iespēju iepazīties ar latviešu mūzikas mākslu.

Programmas “Latvijas skolas soma” pasākumi tiek organizēti, lai veicinātu izglītojamo izpratni par vērtībām un tikumiem, bagātinātu izglītojamo kultūrvēsturisko pieredzi, sniedzot informāciju par Latvijas kultūras vērtībām, krājumiem un kultūras laikmetīgajām izpausmēm.

Informāciju sagatavoja inovāciju un attīstības nodaļa