Nacionālais jauno profesionāļu meistarības konkurss SkillsLatvia 2023 

No 2023. gada 4. aprīļa līdz 6. aprīlim Rīgā, Ķīpsalas izstāžu centrā, notika nacionālais jauno profesionāļu meistarības konkurss SkillsLatvia 2023. Konkursa laikā dalībnieki no visas Latvijas demonstrēja savus talantus, zināšanas un profesionalitāti. Mūsu tehnikuma jaunie profesionāļi Samanta Dunska (LD-31), Viktorija Iļjina (V-14), Alekss Aļeščenko (EM-31), Ariana Kapustina (FR-21) divu dienu laikā demonstrēja savas prasmes četrās dažādās nominācijās – “Kravu pārvadājumi”, “Viesu uzņemšana”, “Elektriskās instalācijas” un “Friziera darbi”. Konkursa darba uzdevumi bija pietuvināti starptautisko profesionālās izcilības konkursu prasībām. Jauniešu sniegumu vērtēja attiecīgās nozares ekspertu žūrija. Diemžēl šogad, neskatoties uz pašaizliedzīgu darbu, konkursa dalībnieki neieguva godalgotas vietas, tomēr konkursa moto “Uzvar darītājs!” mudina ikvienu konkursantu turpināt zināšanu, iemaņu un prasmju pilnveidošanu. 

Nacionālā jauno profesionāļu meistarības konkursa SkillsLatvia 2023 ietvaros notika arī dažādi pasākumi, tai skaitā profesionālo izglītības iestāžu apvienotā “Prasmju stafete”, kuras gaitā apmeklētāju komandas piedalījās dažādās ar profesijām saistītās aktivitātēs. Viens no stafetes darbiem bija frizūras veidošana triju minūšu laikā, to nodrošināja mūsu tehnikuma topošās frizieres. 

Paraugdemonstrējumu stendā tehnikuma topošie frizieri nodrošināja profesijas prezentāciju, kuras ietvaros ikviens apmeklētājs varēja pārbaudīt un pilnveidot savas prasmes matu veidošanā, lietojot daudzveidīgas lokšķēres, matu taisnotājus, gofrētājus, kā arī iegūt jaunu matu sakārtojumu un uzklausīt ieteikumus matu kopšanas līdzekļu izvēlē. Paraugdemonstrējumu aktivitātes radīja lielu interesi, par to liecināja izstādes apmeklētāju pulcēšanās un arī rindas pie mūsu stenda.

Nacionālā jauno profesionāļu meistarības konkursa ietvaros ir izdevība satikties interesentiem, darba devējiem, jaunajiem speciālistiem un profesionālās izglītības sistēmas pedagogiem, radot iespēju pilnveidot kompetences un gūt jaunu pieredzi. Paldies konkursantiem par izturību, paraugdemonstrējumu veicējām par aktīvu darbu, kā arī visiem, kas nodrošināja mūsu izglītojamo dalību pasākuma SkillsLatvia2023 aktivitātēs. 

Informāciju sagatavoja profesionālās izglītības skolotāja Valentīna Saulīte