Mācību ekskursija uz Daugavpils Universitāti un Latgales zoodārzu

2023. gada 12. aprīlī “Sabiedrības un cilvēka drošība” moduļa noslēguma stundu ietvarā TKV grupai tika organizēta mācību ekskursija uz Daugavpils Universitāti un Latgales zoodārzu. Ekskursijas laikā TKV grupas izglītojamajiem bija iespēja nostiprināt savas zināšanas veselības izglītībā un izbaudīt 10 000 soļu pārgājiena ietekmi uz savu organismu.

Ekskursijas pirmā pieturvieta bija Daugavpils Bruģu ielas promenāde, kur izglītojamie varēja baudīt pavasara palu skarto Daugavu un fiziski pasvīst Bruģu ielas āra trenažieros. Nākošā pieturvieta bija DU Anatomisko preparātu istaba, kur izglītojamajiem tika piedāvāta iespēja salīdzināt normālus preparātus un patoloģiju skartus preparātus, piemēram, smēķētāja plaušas, alkoholiķa aknas, asins izplūdumu smadzenēs u.c. Pēc DU apmeklējuma, lai uzlabotu pašsajūtu un mazinātu apmeklējuma negatīvo ietekmi, izglītojamajiem bija iespēja sajust dažādu mūzikas instrumentu ietekmi uz miesu un garu Esplanādes atpūtas parka Mūzikas skvērā. Noslēgumā izglītojamie izbaudīja Latgales zoodārza viesmīlību un zinošās gides stāstījumu.

Pasākuma sasniedzamais rezultāts bija parādīt, kā viegli pieejamos veidos var mazināt ikdienas stresu, izvairīties no izdegšanas sindroma, un vienlaicīgi mudināt ekskursijas dalībniekus pievērsties veselīgam dzīvesveidam.

Paldies grupas audzinātājai D.Ogorelovai par sadarbību!

Informāciju sagatavoja profesionālās izglītības skolotāja Angelika Paškeviča