Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā tika realizēta projekta “Talented Entrepreneurs in Job Market” (“Talantīgie uzņēmēji darba tirgū”) pēdējā mobilitāte

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā tika realizēta projekta “Talented Entrepreneurs in Job Market” (“Talantīgie uzņēmēji darba tirgū”) pēdējā mobilitāte. Nedēļas garumā mūsu izglītojamie kopā ar citiem projekta dalībniekiem no Itālijas, Serbijas, Portugāles un Turcijas pierādīja sevi kā talantīgus uzņēmējus, pētot darba tirgus iespējas dažādās valstīs, veidojot elektronisko resursu, kurš palīdzēs jauniešiem labāk orientēties darba tirgū un būt talantīgiem uzņēmējiem, kā arī virtuāli atvēra savu uzņēmumu, daloties ar biznesa idejām un plāniem. Projekta dalībnieki bija aicināti uz Daugavpils domi, kur iepazinās ar pilsētas vēsturi, nākotnes plāniem un attīstības projektiem kopā ar Latgales biznesa inkubatoru. Projekta dalībnieki arī iepazinās ar Rīgas un Daugavpils kultūras mantojumu un uzņēmumiem.

21. gadsimts ļauj mums radīt tādas darba iespējas, kur var izmantot talantus un radīt vērtību gan pašiem, gan sabiedrībai. Mūsu izglītojamie kļūst par profesionāļiem savā jomā, taču viņiem ir grūtības atrast darbu, jo dažās jomās trūkst karjeras iespēju.

Ir ļoti svarīgi mācīties un pielāgoties, ir nepieciešams nepārtraukti pilnveidot iespējas atbilstoši attīstības stratēģijai un mūsdienu straujajam digitalizācijas procesam. Mūsu tehnikums atzinīgi vērtē šo izaicinājumu un vēlas piedāvāt audzēkņiem iespēju pārvarēt šīs problēmas, izmantojot Erasmus+ mobilitātes projektus kā labu stimulu izveidot pievilcīgu karjeras ceļu mūsu izglītojamajiem.

Daugavpils tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma Erasmus+ programmā īstenoto profesionālās izglītības sektora projektu “Talantīgie uzņēmēji darba tirgū” (Nr. 2020-1-IT02-KA229-079256_5) līdzfinansē Eiropas Savienība. Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapas www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+ un programmas mājaslapā www.erasmusplus.lv.

Informāciju sagatavoja angļu valodas skolotāja Žaneta Dalecka