Erasmus+ projekts “Karjera bez robežām” noslēdzas Latvijā

No 2023. gada 16. aprīļa līdz 22. aprīlim Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums uzņēma ārvalstu delegāciju Erasmus+ programmas projekta “Karjera bez robežām” (Nr. 2020-1-PL01-KA229—081835_2) ietvaros. Pie mums ciemojās viesi no Portugāles, Polijas, Itālijas un Kipras (links uz bildēm).

Kopā ar DTTT izglītojamajiem tika pētīta tēma “Uzsākot biznesu”. Tēmas ietvaros tika organizēta tikšanās ar Daugavpils pilsētas domes un Latgales plānošanas reģiona pārstāvjiem, kur tika apspriestas biznesa uzsākšanas iespējas Daugavpilī un Augšdaugavas novadā, jauno uzņēmēju atbalsta programmas un finansējuma saņemšanas avoti, atklājot uzņēmējdarbības iespējas (links uz bildēm).

Aktivitāte, kas visvairāk iespaidoja projekta partnerus, bija tikšanās ar bijušiem Daugavpils Tirdzniecības profesionālās vidusskolas audzēkņiem, kas, pabeidzot skolu, kļuva par pilsētas ievērojamiem uzņēmējiem un pašlaik sniedz kvalitatīvus un pieprasītus pakalpojumus. Jaunie uzņēmēji dalījās pieredzē, kā viņi uzsāka biznesu, kādas bija bailes, izaicinājumi un problēmas.

Pateicība Žanim Sproģim – individuālajam uzņēmējam, kas sniedz pakalpojumus ēdināšanas sfērā. Pateicamies arī Tatjanai Laitānei – “Chucha Chacha” bērnu izklaides centra dibinātājai un vadītājai! (links uz bildēm).

Lai parādītu Latvijas uzņemējdarbības potenciālu, tika apmeklēti arī vairāki uzņēmumi. Uzņēmums “East Metal” nodarbojas ar metālkonstrukciju izgatavošanu un apstrādi, aktīvi eksportē savu produkciju uz dažādām Eiropas valstīm (links uz bildēm). Savukārt zirgu sētas “Klajumi” uzņēmēji attīsta lauku tūrismu,kā arī sniedz hipoterapijas pakalpojumus. (links uz bildēm)

Protams, biznesa uzsākšana sākas ar izglītību, prasmju un iemaņu iegūšanu un kopējo sabiedrības un nacionālo kultūru. Programma paredzēja arī Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma mācību bāzes izpēti, Daugavpils Universitātes observatorijas, ģenētiskās laboratorijas un bioloģijas laboratoriju apmeklējumu. (links uz bildēm) Kopējais kultūras klāsteris, kas veido sabiedrības mijiedarbības un komunikāciju, tika izjusts Latvijas Nacionālajā bibliotēkā tās apmeklējuma laikā. (links uz bildēm)

Brauciens uz Daugavpili kļuva par projekta noslēdzošo daļu. Sagatavotā programma un īstenotās aktivitātes kļuva par veiksmīgu noslēgumu projekta mērķu sasniegšanā. Ceram uz turpmāku sadarbību ar projektā iesaistītajām skolām!

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma Erasmus+ programmā īstenoto projektu “Karjera bez robežām” (Nr. 2020-1-PL01-KA229-081835_2) līdzfinansē Eiropas Savienība. Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapas www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+ un programmas mājaslapā www.erasmusplus.lv.

Informāciju sagatavoja profesionālās izglītības skolotāja Inese Šuļina