Dzelzceļa ekspozīcija „Inženieru arsenālā”: vēsture, tehnoloģijas un izglītības iespējas

Dzelzceļš – viens no visefektīvākajiem un uzticamākajiem pārvietošanās veidiem, kas nodrošina svarīgu infrastruktūru preču un pasažieru mobilitātei. Tomēr tā funkcionēšana nebūtu iedomājama bez profesionāliem dzelzceļa darbiniekiem, kuri ikdienā veic vērtīgu darbu, ļaujot dzelzceļam pildīt savus uzdevumus efektīvi un droši.

Par godu dzelzceļnieku dienai, kas 2023. gadā tiek atzīmēta 5.augustā, un uzsverot dzelzceļa nozares nozīmību, Daugavpils Tehnikas un industriālā dizaina centra “Inženieru arsenāls” ekspozīcija ir papildināta ar vairākiem Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma eksponātiem. Lielais dzelzceļa makets ar kustīgiem vilcienu modeļiem ir viens no ievērojamākajiem objektiem, kas noteikti neatstās vienaldzīgu nevienu apmeklētāju. Makets būs pieejams apskatei līdz šī gada oktobrim. Turklāt šajā nedēļas nogalē, no 4. līdz 6. augustam, „Inženieru arsenāla” apmeklētājiem būs iespēja ieskatīties dzelzceļa izglītības vēsturē Latgalē, kā arī uzzināt par aktuālajām izglītības iespējām šajā nozarē. Ekspozīcijā ir apskatāmi arī Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīcas eksponāti, kuri atspoguļo dzelzceļa vēsturi, izceļot tehnisko un inovatīvo progresu, kas savulaik ir ļāvis attīstīt šo nozari.

Nepieciešamība pēc kvalificētiem dzelzceļa speciālistiem vienmēr bijusi nemainīga, tāpēc Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums piedāvā iespēju apgūt dzelzceļa nozares profesijas – lokomotīvju saimniecības tehniķis, kā arī dzelzceļa transporta automātikas, telemehānikas un sakaru tehniķis. Izglītības programmas ietver plašu teorētisko un praktisko apmācību klāstu, kā arī daudzveidīgu materiāltehnisko nodrošinājumu. Uzņemšanas process tehnikumā turpinās līdz 15.augustam, tāpēc iesniedz laicīgi savu pieteikumu un veido savu nākotni dzelzceļa nozarē!

Plašāka informācija par uzņemšanas nosacījumiem un izglītības programmām: http://localhost/uznemsana/

Vairāk informācijas par Daugavpils Tehnikas un industriālā dizaina centru “Inženieru arsenāls”: https://www.visitdaugavpils.lv/turisma-objekts/daugavpils-tehnikas-un-industriala-dizaina-centrs-inzenieru-arsenals/