Zinību dienas svinīgais pasākums

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma 2023. gada Zinību dienas pasākums bija prieka un cerību piepildīts – tehnikuma durvis pirmo reizi vēra 414 pirmā kursa izglītojamie, kas gūs jaunu pieredzi un zināšanas, lai liktu stabilus pamatus savai profesionālajai dzīvei. Savukārt tehnikuma profesionālo un pieredzējušo pedagogu pulku ir papildinājuši 16 jauni un darboties gatavi dažādu jomu un nozaru speciālisti. Šis mācību gads ir īpašs arī ar to, ka pēc vairāku gadu pārtraukuma tehnikumā atkal tiek īstenota apmācība kvalifikācijā “Tērpu un stila speciālists”.

Svinīgajā pasākumā tehnikuma ansambļa pārstāvji iepriecināja klātesošos ar savu skanīgo vokālo izpildījumu, radot īstu svētku sajūtu. Neiztika arī bez pārsteiguma, kas piešķīra svētkiem īpašu atmosfēru, – radošās komandas “Chucha Chacha” pārstāvji visus tehnikuma izglītojamos un pedagogus iepriecināja ar krāšņu priekšnesumu “Trakā laboratorija”. Šis priekšnesums bija ne tikai izklaidējošs, bet arī izglītojošs, parādot, ka zinātne – tie nav tikai garlaicīgi aprēķini un sarežģītas formulas, bet zinātne var būt arī interesanta un spēj radīt prieku un sajūsmu.

Savukārt svinīgā pasākuma noslēgumā īpašus ceļa vārdus jaunajā mācību gadā klātesošajiem veltīja ceturtā kursa izglītojamie Ilga Vitkovska un Leons Driņģis. Viņu drošajās rokās tehnikuma zvans iezvanīja mācību gada sākumu, tādējādi ieskandinot jaunu dzīves posmu un aicinot izglītojamos uz pirmajām mācību stundām. Šis emocionālais brīdis bija kā signāls visiem klātesošajiem – jaunais mācību cēliens ir sācies! Pirmā kursa izglītojamajiem šī diena bija īpaši nozīmīga, jo nu ir sācies viņu ceļš uz jaunām zināšanām un profesionālo attīstību.

Informāciju sagatavoja inovāciju un attīstības nodaļa