Dzejas dienas 2023

Dzeja, tāpat kā jebkurš cits mākslas veids,
 dod dzīvei jēgu.

/Māris Čaklais/

No 2023. gada 2. līdz 14. septembrim visu Latviju izrotā dzejai veltīti pasākumi jeb “Dzejas dienas 2023”, kas šogad tiek svinētas ar saukli “Dzeja elpo”.

Pirmā Dzejas diena tika rīkota 1965. gada 11. septembrī, kad tika atzīmēta Raiņa simtā dzimšanas diena. Raiņa simtgade deva impulsu vērienīgām kultūras norisēm un pasākumiem, kas aptvēra gan Raiņa literatūru, gan jaunas tradīcijas – Dzejas dienu – iedibināšanu.

Šogad no 7.līdz 15. septembrim mūsu pilsētā norisināsies “Dzejas dienas”, kas ik gadu tiek rīkotas, atzīmējot latviešu dzejnieka Jāņa Raiņa dzimšanas dienu. Savukārt mūsu tehnikumā latviešu valodas stundās norisinās Dzejas dienām veltītas aktivitātes, lai popularizētu dzeju un aktualizēt tās nozīmi. Aktivitāšu ietvaros izglītojamie veido, konstruē un deklamē dzejoļus, sagatavo un prezentē informāciju par mīļākajiem dzejniekiem un dzejoļiem.

Tāpat šajā laikā tehnikuma bibliotēka aicina izglītojamos un pedagogus uz dzejas grāmatu izstādi – šī ir iespēja divvientulībā ar grāmatu iegremdēties dzejas pasaulē.

Saule viz un viz bez gala,
un tu stāvi saules vidū…

/Rainis “Ave Sol!”/

Informāciju sagatavoja bibliotekāre Irēna Antonova un latviešu valodas skolotāja Aželika Kostjukeviča