Izstādē “Riga Food 2023” izglītojamie iepazīst pārtikas industrijas jaunākās tendences

No 2023. gada 7. līdz 9. septembrim Rīgā, Ķīpsalā, norit ikgadējā izstāde “Riga Food 2023”. Tas ir notikums, kas pulcē ne tikai gardēžus, bet arī pārtikas nozares profesionāļus no visas pasaules, nodrošinot plašu pieredzes un zināšanu apmaiņu. Vairāk nekā 420 uzņēmumi no 30 valstīm šajā izstādē prezentē jaunākās inovācijas un produktus pārtikas nozarē. Tas ir lielisks veids, kā uzzināt par jaunākajām aktualitātēm un iegūt idejas, kā attīstīt vietējo pārtikas industriju.

Izstādi apmeklēja arī mūsu tehnikuma izglītojamie, kuri apgūst konditoru, pavāru un viesmīlības pakalpojumu specialitātes, kā arī profesionālās izglītības skolotājas Jeļena Jurtajeva, Rita Sardiko un Svetlana Beļakova. Izglītojamie aktīvi piedalījās dažādās degustācijās, kur izmēģināja un novērtēja dažādus gardumus. Tāpat viņi vēroja starptautiska mēroga pavāru konkursus, guva priekšstatu par šīs nozares plašajām iespējām un piedalījās jaunākā tehniskā aprīkojuma izpētē, kas nākotnē varētu būt saistošs viņu profesionālajā attīstībā.

Izstāde “RIGA FOOD” ir vērtīgs pasākums, kas veicina izglītojamo profesionālo izaugsmi un nozares attīstību kopumā. Tas apliecina pārtikas nozares nozīmīgumu un tās spēju piedāvāt inovatīvus risinājumus. Šādi pasākumi iedvesmo izglītojamos apgūt jaunas zināšanas un attīstīties savā izvēlētajā specialitātē.

Informāciju sagatavoja inovāciju un attīstības nodaļa