Klientu pasākums “IT diena Jēkabpils”

2023. gada 27.  septembrī Krustpils pilī notika TET dienas. Tet kopā ar partneriem Also, Baltijas Datoru Akadēmiju, Microsoft un HP Jēkabpilī rīkoja klientu pasākumu. Pasākuma laikā tika apskatītas aktualitātes par tehnoloģiju un IT apmācību tendencēm, uzņēmuma kiberdrošības nozīmi, datu centriem, saules paneļu uzstādīšanai sniegto valsts atbalstu un citām biznesa aktualitātēm.

Dalībnieki arī iepazina Digitālo mācību top 5 2023. gadā: ko mācās organizācijas Latvijā; saņēma informāciju par ES fondu līdzfinansējumu IT mācībām Baltijas Datoru Akadēmijā (5 lekciju cikls par datu drošību, datu pārraudzību).

Tēmu par produktivitātes uzlabošanu kopā ar Microsoft 365 prezentēja ALSO Latvia, kura nodarbojas ar mazu, vidēju un lielu uzņēmumu konsultēšanu un labāko risinājumu izvēlēšanos.

2023. gads tiek aizvadīts kiberdrošības zīmē, jo, pateicoties Covid laikam, ir audzis gan klientu , gan kibernoziedznieku izglītības un prasmju līmenis. Jāatceras, ka kiberdrošība ir cieši saistīta ar mūsu Wi-Fi izmantošanu ikdienā. Stabila Wi-Fi tīkla uzbūve un plānošana ir svarīga ne tikai no drošības viedokļa, bet tā arī nozīmē prātīgu resursu un tehnoloģiju izvēli: ne vienmēr dārgākais ir arī labākais.

Pasākuma noslēgumā ta dalībnieki uzzināja par nākotnes Datu centriem un Tet cloud aktualitātēm. Ļoti strauji mūsu ikdienā ienāk mākslīgais intelekts, kurš varbūt gan draugs, gan drauds. Un mūs nākotnē sagaida lieli datu apjomi, mākslīgā intelekta strauja ienākšana mūsu mājās un datu drošas glabāšanas jautājumi.

Informāciju apkopoja Jānis Punculis un Kirils Ļebedevs