Pieredzes smelšanās viesmīlības jomā UNESCO pilsētā Kuldīgā

Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums jau 14 gadus rīko prasmju pilnveides seminārus tūrisma un viesmīlības nozarē strādājošiem pedagogiem. Arī šogad 28. un 29. septembrī viesmīlīgajai Kuldīgai bija, ko parādīt un ar ko pārsteigt. Pirmais patīkamais pārsteigums pašiem Kuldīgas iedzīvotājiem bija vecpilsētas iekļaušana UNESCO sarakstā, kas apliecina pilsētas vēsturisko unikalitāti un autentiskumu.

Prasmju pilnveides seminārā “Profesionālās izglītības pedagogu praktiskā darba prasmju pilnveide tūrisma un viesmīlības nozarē” piedalījās Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma pedagoģes Inese Šuļina un Anastasija Kočmarjova. Divu dienu programma bija īpaši piesātināta: tika pētīts lībiešu krasta tūrisma maršruts, dabas un kultūrvēsturiskie objekti, to tūrisma potenciāls un kapacitāte. Tika pētītas un analizētas mūsdienu tūrisma mērķa grupas, to prasības tūrisma un viesmīlības produktam un pakalpojumiem. Pasākuma dalībnieki tika iepazīstināti ar jaunākajām tradicionālajām un netradicionālajām izmitināšanas vietām Kuldīgā. Īpaši vērtīgi bija iepazīties ar neparastiem risinājumiem viesu uzņemšanas organizēšanā, sākot ar viesu numuru Kuldīgas arhitektūrai raksturīgā šķūnī, beidzot ar izsmalcinātiem apartamentiem, kas nodēvēti par godu Kurzemes hercogiem.

Praktiskajā seminārā gūtās zināšanas, iemaņas un idejas tiks izmantotas mācību moduļu satura realizācijā viesmīlības pakalpojumu speciālistu grupām.

Informāciju sagatavoja skolotāja Inese Šuļina