IX pasaules diktāts latviešu valodā

Š.g. 14.oktobrī Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma audzēkņi kuplā skaitā kopā ar latviešu valodas skolotāju Anželiku Kostjukeviču, kā arī P-11 grupas audzinātāju Valentīnu Zinovjevu piedalījās devītajā pasaules diktātā latviešu valodā, kas klātienē Daugavpilī norisinājās Daugavpils Valstpilsētas vidusskolā. Paldies audzēkņiem par ieinteresētību un zinātkāri, kas motivēja viņus sestdien, savā brīvajā laikā, veltīt laiku pašattīstībai!

Šogad diktātu rakstījuši 1500 interesenti no 17 valstīm, no tiem 1024 dalībnieki diktātu rakstīja klātienē, bet aptuveni 490 izmantoja iespēju rakstīt tiešsaistē. Aptuveni 300 vārdu garā diktāta tekstu “Izdomāt diktātu” radījis rakstnieks Māris Bērziņš, savukārt par diktori izraudzīta Latvijas Nacionālā teātra aktrise Agnese Budovska.

Diktāta mērķis ir attīstīt prasmi rakstīt latviski, audzināt cieņu pret dzimto valodu, veidot ciešāku saikni ar latviešu diasporām ārpus Latvijas, saliedēt sabiedrību, kā arī aicināt cittautiešus labāk apgūt latviešu valodu. Diktāta rakstīšana ir brīvprātīgs bezmaksas pasākums.

Informāciju sagatavoja latviešu valodas skolotāja Anželika Kostjukeviča