Tehnikuma izglītojamie ir papildinājuši savas profesionālās prasmes Polijā un iepazinuši tās kultūrvēsturisko mantojumu

No 2023. gada 2. oktobra līdz 28. oktobrim desmit Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma izglītojamie piedalījās Erasmus+ projekta mācību prakses mobilitātē, kas norisinājās Polijas pilsētā Krakovā. Praksē piedalījās topošie loģistikas darbinieki (prakses vieta: Leroy Merlin), klientu apkalpošanas speciālisti (prakses vieta: Next77), programmēšanas tehniķi (prakses vieta: More&Better Sp. z o.o., kam pieder Hula Events zīmols). Visi dalībnieki ir apmierināti ar prakses vietu un prakses norisi. Mobilitātes laikā izglītojamie spēja parādīt savu atbildību un disciplinētību, kvalitatīvi veicot prakses uzdevumus un izpelnoties prakses vadītāju atzinību, savukārt pavadošie skolotāji kontrolēja prakses apmeklējumu un organizēja dzīvi ārpus darba.

Šī bija viena no izglītojamo prakses mobilitātēm, kuras laikā izglītojamie ļoti aktīvi iepazina arī Polijas kultūras un vēsturisko mantojumu: tika apmeklētas Veličkas sāls raktuves, Aušvicas koncentrācijas nometne, Krakovas Nacionālais muzejs, neiztika arī bez intelektuālās izklaides – jaunieši piedalījās kvesta spēlē “Explore Kazimierz”, apmeklēja arī kino “Chlopi”.

Mēneša laikā tehnikuma izglītojamie un pavadošie skolotāji uzturēja ļoti labas, ģimeniskas attiecības, katru dienu veltīja laiku, lai iepazītu intersantas, skaistas vietas ne tikai Krakovā – vairāki izglītojamie paspēja paviesoties arī Zakopanē (pilsēta Tatros). Savukārt Krakovā tehnikuma pārstāvjiem izdevās apmeklēt Sv. Jāņa Pāvila II sanktuāriju un klosteri (šeit glabājas viņa asinis, tā ir ļoti skaista un svētā vieta), ebreju kvartālu Kazimierz, vietējo atrakciju parku, zooloģisko dārzu, Čartorisku māju-muzeju (šeit glabājas Da Vinči šedevrs “Meitene ar sermuli”), vaska figūru muzeju, Krakova centru un skaisto pilsētvidi ar īpašu apbūvi.

Šajā braucienā izglītojamie guva lielisku iespēju ne tikai iepazīties ar Poliju, ar Krakovu, bet arī aizdomāties, cik svarīgi ir izvēlēties tādu profesiju, kas visas profesionālās dzīves gaitā radīs prieku un gandarījumu.

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma Erasmus+ programmā īstenoto profesionālās izglītības projektu “Profesionālās kvalifikācijas pilnveide nākotnes izglītībā” (Nr. 2022-1-LV01-KA121-VET-000059221) līdzfinansē Eiropas Savienība. Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapas www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+ un programmas mājaslapā www.erasmusplus.lv.

Informāciju sagatavoja skolotāja N.Žemčugova