Veiksmīgi noslēgusies mācību prakse Lisabonā, Portugālē

2023. gada 7.oktobrī Eiropas Savienības Erasmus+ programmas Pamatdarbības Nr.1 (KA1) profesionālās izglītības sektora projekta “Profesionālās kvalifikācijas pilnveide nākotnes izglītībā” (Nr. 2022-1-LV01-KA121-VET-000059221) ietvaros ārvalstu mācību praksē uz Portugāli, Lisabonu, devās desmit Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma topošie loģistikas darbinieki, programmēšanas tehniķi un datortehniķi. Mācību prakses veiksmīgu norisi no 7.oktobra līdz 4.novembrim nodrošināja pavadošā persona – angļu valodas skolotāja Tamara Jegorova.

Galvenais prakses mērķis bija attīstīt un nostiprināt Eiropas līmeņa standartiem atbilstošas profesionālās kompetences. Izglītojamie pielietoja un pārbaudīja savas mācību laikā iegūtās prasmes un zināšanas izvēlētajā profesijā, strādājot vietējos uzņēmumos. Starptautiskā mācību prakse ir iespēja izglītojamajiem iepazīt atšķirīgu darba vidi, kultūru un sadzīvi, ieraudzīt reālo darba dzīvi un saskarties ar reālām dzīves situācijām, apgūt jaunas prasmes pielāgoties dažādām ikdienas situācijām, kā arī uzlabot valodu zināšanas, kas tika veiksmīgi darīts mēneša garumā.

Mobilitātes laikā izglītojamie ieguva iespēju iepazīt citu valsti, tās kultūru, tradīcijas, mācījās saimniekot un komunicēt angļu un portugāļu valodā. Brauciena laikā izglītojamajiem bija iespēja aktīvi un lietderīgi pavadīt no prakses brīvo laiku, apmeklēt tūrisma objektus, baudīt arhitektūru un neskaitāmas mājīgas kafejnīcas. Arī Portugāles dabas skaistums neatstāja izglītojamos bez spilgtiem iespaidiem, viņi varēja apmeklēt Eiropas dienvidu punktu un peldēties okeānā.

Veiksmīgi noslēdzot darba pieredzi, visi mobilitātes dalībnieki saņēma prakses pieredzi apliecinošus sertifikātus.

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma Erasmus+ programmā īstenoto profesionālās izglītības sektora projektu “Profesionālās kvalifikācijas pilnveide nākotnes izglītībā” (Nr. 2022-1-LV01-KA121-VET-000059221) līdzfinansē Eiropas Savienība. Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapas www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+ un programmas mājaslapā www.erasmusplus.lv.

Informāciju sagatavoja Inovāciju un attīstības nodaļa