Izzinām Daugavpils vēsturi ar atklātņu palīdzību

Programmas “Latvijas skolas soma” aktivitātes – tā ir lieliska iespēja gan uzzināt interesantus faktus no ciema, pilsētas, novada un visas valsts vēstures, gan padarboties praktiski.

Piedaloties izzinošā nodarbībā “Atklātnes pasaulē”, ko piedāvā Daugavpils Novadpētniecības muzejs, P-11 un ATS/PR-12 grupas izglītojamie ar interesi vēroja pilsētas vēsturi atklātnēs. Muzeja darbiniece pastāstīja, kāpēc pilsētas fotogrāfijas 20.gadsimta sākumā kļuva par atklātnēm, izglītojamie izzināja, kā izskatījās pilsēta, ielas, ēkas tajā laikā, kā cilvēki pārvietojās no viena Daugavpils krasta uz otru, uzzināja, kādi bija ielu nosaukumi, ka ieeju uz pilsētas parku sargāja sargi un ieeja tajā bija par maksu, ka Daugavpilī bija cirks…

Noskaidrojās, ka no grupām tikai daži izglītojamie ir sūtījuši vēstuli pa pastu. Muzeja darbiniece piedāvāja iejusties tā laika cilvēku lomā un izgatavot atklātnes, adresējot tās kādai konkrētai personai.

Topošie pavāri, dzelzceļa transporta automātikas, telemehānikas un sakaru tehniķi un programmēšanas tehniķi uztaisīja retro atklātnes, strādājot netradicionālajā veidā – zīmējot ar dažādā stiprumā uzvārītu kafiju. Rezultātā sanāca negaidīti skaisti un pēc kafijas smaržojoši darbi.

Paldies programmai “Latvijas skolas soma” par iespēju izzināt Daugavpili.

Informāciju sagatavoja P-11 grupas audzinātāja V.Zinovjeva