Baltijas frizieru skolu kauss

No 3. līdz 5.novembrim Rīgā, Ķīpsalas izstāžu kompleksā, Baltijas valstu skaistumkopšanas nozares speciālistiem bija iespēja apmeklēt iespaidīgu starptautisku pasākumu. Arī mūsu tehnikuma izglītojamās Jolanta Gailiša, Katrina Pimenova (FR-21), Anastasija Skorodihina, Anastasija Adamoviča, Irīna Radionova (FR-31) piedalījās XXIX International Hairstyling Festival konkursā “Baltijas frizieru skolu kauss”, kurš notika izstādes “Baltic Beauty 2023” ietvaros.

Līdz ar mūsu topošajiem frizieriem konkursā startēja Lietuvas frizieri – ar lielu pieredzi šādos pasākumos, kā arī pasaules frizieru čempionāta dalībnieki un topošie matu kopšanas speciālisti no Igaunijas un Latvijas profesionālajām mācību iestādēm. Konkursanti veidoja mūsdienīgas dāmu frizūras no gariem matiem. Frizūras tika veidotas uz manekengalvām, iepriekš izstrādājot modernu matu krāsojumu un piemeklējot attiecīgu apģērbu un aksesuārus.

Mūsu meitenes iekļuva konkursantu desmitniekā no četrpadsmit konkursantiem, bet Anastasija Adamoviča un Irīna Radionova ieguva ceturtās vietas nominācijās “Evening style on long hair” un “Day style on long hair”.

Startējot blakus labākajiem Baltijas valstu dalībniekiem, bija iespēja pilnveidot savas kompetences, attīstīt sadarbības prasmes, īstenot idejas, dalīties pieredzē ar citu mācību iestāžu audzēkņiem, vērot, kā konkursos tiek popularizētas skaistumkopšanas nozares prasmes.

Informāciju sagatavoja profesionālās izglītības skolotāja Valentīna Saulīte