Tehnikuma izglītojamie ir papildinājuši savas profesionālās prasmes Marseļā

No 2023. gada 15.oktobra līdz 11.novembrim Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma izglītojamie piedalījās Erasmus+ programmas profesionālās izglītības sektora projekta “Profesionālās kvalifikācijas pilnveide nākotnes izglītībā” (Nr. 2022-1-LV01-KA121-VET-000059221) mācību prakses mobilitātē Marseļā, Francijā. Vesela mēneša garuma mūsu desmit izglītojamie – topošie loģistikas darbinieki, pavāri un konditore – pilnveidoja savas profesionālas iemaņas vietējos uzņēmumos, attīstīja saskarsmes prasmes, kā arī izmantoja lielisku iespēju iepazīt iedzīvotāju skaita ziņā otro lielāko pilsētu Francijā.

Mobilitātes laikā projekta dalībnieki strādāja savās prakses vietās, kur ne tikai attīstīja savas profesionālās prasmes un iemaņas, bet arī iepazinās ar Francijas kultūras un vēsturiskā mantojuma bagātībām. Visi dalībnieki izcēlās ar augstu profesionālo sniegumu, pelnot atzinību no prakses vadītāju puses, savukārt pavadošie skolotāji apmeklēja visas prakses vietas, kontaktējās ar katru izglītojamo, viņu prakses vadītājiem, lai padarītu praksi un dzīvošanu Marseļā maksimāli komfortablu.

Tomēr mobilitātes laikā izglītojamie ne tikai attīstīja savas profesionālas prasmes, bet arī interesanti pavadīja savu brīvo laiku, apmeklējot salu Les Îles, kur baudīja iespēju aktīvi pavadīt laiku, kāpjot kalnos un atpūšoties savvaļas pludmalēs. Praktikanti apmeklēja Notre-Dame de la Garde baziliku, no kuras paveras unikāla panorāma uz visu pilsētu. Tāpat projekta dalībniekiem bija iespēja apmeklēt pilsētas veco ostu, kur var redzēt neskaitāmas jahtas un pārsteidzošus saulrietus. Pilsētas apskates vietas un tās muzeji sniedza iespēju ienirt neaizmirstamajā pilsētas atmosfērā.

Ceram, ka prakses rezultātā visi izglītojamie ieguva nozīmīgu pieredzi, kas kļūs par nopietnu pamatu nākamajam solim viņu karjeras ceļā.

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma Erasmus+ programmā īstenoto profesionālās izglītības sektora projektu “Profesionālās kvalifikācijas pilnveide nākotnes izglītībā” (Nr. 2022-1-LV01-KA121-VET-000059221) līdzfinansē Eiropas Savienība. Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapas www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+ un programmas mājaslapā www.erasmusplus.lv.

Informāciju sagatavoja Inovāciju un attīstības nodaļa