Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības konkurss “PROFS 2023” Latgales pusfināls

2023.gada 30.novembrī, Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā notika Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) organizētā konkursa “PROFS 2023” Latgales pusfināls. Konkurss veicina profesionālo izglītības iestāžu izglītojamo interesi un izpratni par darba tiesībām un darba drošību, kā arī izpratni par arodbiedrību un sociālo dialogu.

Šogad Latgales pusfinālā piedalījās Bebrenes vispārizglītojošās un profesionālās vidusskolas, Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma, Latgales industriālā tehnikuma un Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma Preiļu struktūrvienības komandas. Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumu pārstāvēja: komandas kapteine Aļona Pisarjonoka (MK2/V16), Maksims Stepanovs (MK2/V16), Artis-Adrians Matvejevs (P-21), Maksims Bondarevs (P-44), Edgars Vanags (EM-11), Oļesja Fedjaša (LD-21).

Konkursa laikā komandas piedalījās viktorīnā par darba tiesību, darba aizsardzības un sociālā dialoga tēmām, kā arī risināja vairākas situācijas saistībā ar darba vides un darba tiesiskajām attiecībām. Izglītojamo sniegumus vērtēja Latgales reģionālās Valsts darba inspekcijas galvenā valsts inspektore Jūlija Strode, LBAS darba tiesību konsultants Kaspars Rācenājs, LBAS darba aizsardzības konsultants Mārtiņš Pužuls un Latvijas Darba devēju konfederācijas pārstāvis. Latgales pusfinālā ceļazīmi uz finālu ieguva Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma Preiļu struktūrvienības komanda.

Paldies tehnikuma izglītojamajiem par ieguldīto darbu un laiku, ko pavadījāt gatavojoties konkursam “PROFS 2023”! Liels paldies profesionālās izglītības skolotājai Anželikai Dorofejevai par izglītojamo sagatavošanu konkursam!