Ilūzijas, triki un negaidīti pārsteigumi Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā

Jebkurā vecumā cilvēkiem gribas ticēt brīnumiem. Decembris – tas ir laiks, kad tiek gaidīti pārsteigumi, dāvanas, smaidi un svinīgs noskaņojums.

Lai noskaņotu izglītojamos svētku periodam, programmas „Latvijas skolas soma” ietvaros tika organizēts iluzionista Edža Kauķa priekšnesums „Burvju māksla senatnē un mūsdienās”. Iluzionists piedāvāja izglītojamajiem sajusties kā senās pasaules pārstāvjiem, liekot saprast, ka arī pirms vairākiem tūkstošiem gadu iedzīvotāji bija cilvēcīgi un vienkārši. Edžus ne tikai sniedza informāciju un vēstures faktus par šo seno profesiju, bet iemiesoja to, demonstrējot dažādus trikus un ilūzijas. Izrādes laikā tika demonstrēts vēsturiskais ceļš no iluzionisma pirmsākumiem līdz mākslas formas laikmetīgajām izpausmēm – iesaiste un humors lika atcerēties ne tikai faktus par profesijas attīstību un vēsturi, bet arī vēsturiskā cilvēka tēlojumu, tā paplašinot katra skatītāja redzesloku.

Iluzionists rādīja dažādus trikus, kas aizrāva un iesaistīja gan izglītojamos, gan tehnikuma darbiniekus. LD-21 grupas izglītojamais Roberts veiksmīgi nosūtīja savas domas Edžum, kuras iluzionists atspoguļoja uz papīra. Diāna „upurēja” savas brilles iluzionista trikam, savukārt, Devids palīdzēja adatu rīšanas trika īstenošanā. Noslēgumā visi skatītāji spēlēja ar Edžu spēli „Krustiņi-nullītes”, uzvarētāju gan nebija, tomēr brīnumainā kārtā spēles gaitā tika izveidots tehnikuma logotips. Viss priekšnesums tika pavadīts, mijiedarbojoties ar skatītājiem, kas veidoja pozitīvu atmosfēru un jauku noskaņojumu.

Paldies programmai “Latvijas skolas soma” par iespēju paplašināt zināšanas par ilūzijas mākslu.

Informāciju sagatavoja Inovāciju un attīstības nodaļa