Profesionālās izglītības skolotājas piedalās pedagogu profesionālās kompetences pilnveides neformālās izglītības programmā „Aktualitātes grāmatvedības nozares normatīvajos aktos un dokumentu pārvaldībā”

Laikā no 2023.gada 21.novembra līdz 6.decembrim Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma profesionālās izglītības skolotājas Olga Iznova un Gaļina Minčenko piedalījās pedagogu profesionālās kompetences pilnveides neformālās izglītības programmā „Aktualitātes grāmatvedības nozares normatīvajos aktos un dokumentu pārvaldībā”, ko organizēja Valmieras tehnikums sadarbībā ar Valsts Izglītības satura centru. Šī programma bija paredzēta profesionālās izglītības iestāžu pedagogiem profesionālās vidējās izglītības kvalifikācijas „Uzskaites grāmatvedis” un „Klientu apkalpošanas speciālists”.

Tiešsaistes kursus vadīja Latvijas Pašvaldību mācību centrs un tajos piedalījās 26 pedagogi no Latvijas 10 profesionālās izglītības iestādēm: Jelgavas tehnikuma, Jēkabpils Agrobiznesa koledžas, Aizkraukles profesionālās vidusskolas, Ogres tehnikuma, Rīgas Tehniskās koledžas, Rēzeknes tehnikuma, Valmieras tehnikuma, Rīgas valsts tehnikuma, Liepājas valsts tehnikuma, piedaloties Sociālās integrācijas valsts aģentūrai. Augsti kvalificēti speciālisti no Rīgas valstspilsētas pašvaldības izglītības, Biznesa augstskolas „Turība”, Valsts vides dienesta un Daugavpils Universitātes dalījās pieredzē par aktualitātēm  finanšu, grāmatvedības un dokumentēšanas nozarēs.

Kursu noslēgumā pedagogi izteica pateicību par iespēju padziļināt savas zināšanas finanšu, grāmatvedības un dokumentu pārvaldības jomā, praktiski izmēģināt piedāvātās metodes savā darbā un dalīties pieredzē ar kolēģiem Uzņēmējdarbības, finanšu, grāmatvedības un administrēšanas nozares metodiskajā apvienībā un tehnikuma metodiskajā jomā. Šī profesionālās kompetences pilnveides neformālā izglītības programma ļaus tehnikuma pedagogiem izmantot jaunāko un aktuālo informāciju izglītības programmas moduļu saturā.

Informāciju sagatavoja Uzņēmējdarbības, finanšu, grāmatvedības un administrēšanas nozares metodiskās apvienības vadītāja Olga Iznova