Tehnikuma izglītojamie ir papildinājuši savas profesionālās prasmes Kordovā

No 2024. gada 27.janvāra līdz 24.februārim Daugavpils Tehnoloģiju un Tūrisma Tehnikuma izglītojamie piedalījās Erasmus+ programmas profesionālās izglītības sektora projekta “Profesionālo prasmju pilnveide tehnoloģiju jomā” (Nr. 2023-1-LV01-KA121-VET-000114313) mācību prakses mobilitātē Kordovā, Spānijā. Vesela mēneša garumā mūsu vienpadsmit izglītojamie – topošie loģistikas darbinieki, pavāri, programmēšanas tehniķi, elektrotehniķi un datorsistēmu tehniķi – pilnveidoja savas profesionālās iemaņas vietējos uzņēmumos, attīstīja saskarsmes prasmes, kā arī izmantoja lielisku iespēju iepazīt Andalūzijas reģiona centrālo pilsētu.

Mobilitātes laikā projekta dalībnieki strādāja prakses vietās, kur ne tikai attīstīja savas profesionālās prasmes un iemaņas, bet arī iepazinās ar Spānijas kultūras un vēsturiskā mantojuma bagātībām. Visi dalībnieki izcēlās ar augstu profesionālo sniegumu, pelnot atzinību no prakses vadītāju puses, savukārt pavadošie skolotāji apmeklēja visas prakses vietas, kontaktējās ar katru izglītojamo, viņu prakses vadītājiem, lai padarītu praksi un dzīvošanu Kordovā maksimāli komfortablu.

Tomēr mobilitātes laikā izglītojamie ne tikai attīstīja savas profesionālas prasmes, bet arī interesanti pavadīja savu brīvo laiku. Viss sākās ar aizraujošu pilsētas tūri. Tas ļāva iegrimt šīs senās vietas atmosfērā, pastaigājoties pa šaurajām ieliņām, apbrīnojot skaistus laukumus un iedvesmojoties no arhitektūras šedevriem, kas ieskauj katrā solī.

Viens no mūsu kultūras ceļojuma neaizmirstamākajiem brīžiem bija Alkasar de los Rejes Katolikos apmeklējums – grandioza pils, kas celta 14. gadsimtā. Pastaigājoties pa tās zālēm un dārziem, bija iespējams piedzīvot rekonkvistas vēstures garu un izjust Izabellas I no Kastīlijas un Ferdinanda II no Aragonas varu.

Vizīte Kordovas Arheoloģiskajā muzejā kļuva par vēl vienu spilgtu brīdi izglītojamo ceļojumā. Viņi iegrima šī reģiona bagātajā vēsturē, aplūkojot artefaktus, kas seko senatnei. Eksponāti, kas veltīti Romas, Islāma un Viduslaiku laikmetiem, sniedza unikālu skatu un šīs zemes vēstures daudzveidību.

Un visbeidzot, vienā no dienām mobilitātes dalībnieki devās aizraujošā ceļojumā uz Seviļu. Prakses rezultātā visi izglītojamie ieguva nozīmīgu pieredzi, kas kļūs par nopietnu pamatu nākamajam solim viņu karjeras ceļā.

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma Erasmus+ programmā īstenoto profesionālās izglītības sektora projektu „Profesionālo prasmju pilnveide tehnoloģiju jomā” (Nr. 2023-1-LV01-KA121-VET-000114313)  līdzfinansē Eiropas Savienība. Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapas www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+ un programmas mājaslapā www.erasmusplus.lv.