Karjeras atbalsta pasākums “RTU Karjeras diena 2024”

Lielisku iespēju pārliecināties par sav izvēli vai rast savu karjeras ceļu ieguva 15 mūsu tehnikuma izglītojamie, kas 2024.gada 8.martā kopā ar pedagogu karjeras konsultantu S.Bogatkeviču devās ekskursijā uz Rīgu, lai apmeklētu Starptautiskajā izstāžu centrā notiekošo uzņēmumu izstādi “RTU Karjeras diena 2024”.

Ikviens izglītojamais varēja personīgi uzrunāt interesējošo uzņēmumu, iepazīties ar tā pārstāvjiem, uzdot sev aktuālus jautājumus, izzināt pieprasītākās prasmes, vasaras darba un prakses iespējas. Uzņēmumi sagatavoja īpašus pārsteigumus interesentiem –aktivitātes, konkursus un ar uzņēmumu darbību saistītus testus. Bija iespēja apmeklēt vairākus karjeras aspektiem veltītas izzinošas diskusijas, piemēram: paneļdiskusijas „Kā nopelnīt miljonu?” un „Navigating the Future – AI Trends and Posibilities”.

Izstādē izglītojamie sastapa vairāk nekā 125 uzņēmumu pārstāvjus no dažādām nozarēm. Vispopulārākie mūsu izglītojamo vidū bija tādi uzņēmumi kā “ATEA”, “Clarity”, “MSC Shared Service Center Riga”, “ZZDats”, “Codex”, “Maxima Latvija”.

Kā vienu no svarīgiem ieguvumiem mūsu audzēkņi atzīmēja pārliecību “cik svarīgi ir prast komunicēt, pat ja izskatās, ka izvēlēta profesija nav ar to saistīta.”

Vairāk informācijas par uzņēmumiem, kuri piedalījās izstādē (firmu apraksti, darbības nozare, iesaistīšanās iespējas, noderīgas studiju programmas, kas interesē konkrētu uzņēmumu, kontakti un karjeras pozitīvais piemērs) skatāma šeit.

Informāciju sagatavoja pedagogs karjeras konsultants Sergejs Bogatkevičs