Sadarbības stunda “Frazeoloģismi latviešu un angļu valodā”

Trešdien, 13. martā, Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā latviešu valodas skolotāja Anželika Kostjukeviča un angļu valodas skolotāja Žaneta Dalecka pavāru grupā P-11 novadīja sadarbības stundas “Frazeoloģismi latviešu un angļu valodā”. Stundās piedalījās arī tehnikuma izglītības metodiķe Dina Ļecka.

Izglītojamie <put that in their pipe and smoked it>, proti, <lika aiz auss>, ka frazeoloģismiem latviešu un angļu valodā ir daudz kopīgā, bet daudz arī atšķirīgā. Meklējot frazeoloģismam latviešu valodā attiecīgu frazeoloģismu angļu valodā, izglītojamie izprata to atšķirības un nianses, dažreiz tas pat <izsita viņus no sliedēm> jeb <they were off the rails>. Strādājot ar vārdnīcām – papīra formāta un digitālo – katrs izglītojamais sastādīja savu “Pavāra latviešu-angļu frazeoloģijas vārdnīcu”.

Kā atzīst paši izglītojamie, tagad viņi frazeoloģismus zina <savus piecus pirkstus> jeb <have it at their fingers’ ends>. Bet skolotājas pēc veiksmīgi novadītajām stundām <were on the top of the world>, tas ir, <jutās kā septītajās debesīs>.

Informāciju sagatavoja vispārējās izglītības skolotājas Anželika Kostjukeviča un Žaneta Dalecka