Izstāde “Izglītība un Karjera 2024”

2024.gada 20.martā mūsu tehnikums piedalījās reģionālajā profesionālās un augstākās izglītības iestāžu izstādē “Izglītība un Karjera 2024” Rēzeknē, savā stendā prezentējot četras specialitātes – viesmīlis, konditors, datorsistēmu tehniķis, frizieris.

Topošie viesmīļi Artjoms Opekunovs un Iļja Visockis (PV/VV/VsmV-11) profesionālās izglītības skolotāja Oļega Porieša vadībā piedāvāja apmeklētājiem atbildēt uz jautājumiem, kas saistīti ar profesionālo sfēru. Tie, kas veiksmīgi atbildēja izbaudīja uz vietas pagatavotus izsmalcinātus bezalkoholiskus kokteiļus. Arī topošā konditore Kristiāna Skrinda 
(K-13) un profesionālās izglītības skolotāja Svetlana Beļakova interesentiem uzdeva jautājumus, kas saistīti ar konditora profesionālo darbību. Par pareizi sniegtām atbildēm tika sniegts uz vietas pagatavots cienasts – mīklas rausīši ar olu baltumu glazūru un izdrukātu zīmējumu 3D ēdamajā krāsu printerī. Profesionālās izglītības skolotājs Kirils Ļebedevs kopā ar topošo datorsistēmu tehniķi Aleksandru Lipski (DT-21) demonstrēja savas profesijas iemaņas, 3D printera darbību un iepazīstināja ar tā izgatavoto produkciju. Skaistumkopšanas nozares pārstāves, topošās firzieres – Vita Gaidamavičus, Ksenija Potina, Žanna Jageloviča (FR-11) kopā ar profesionālās izglītības skolotāju Valentīnu Saulīti apmeklētājiem veidoja dažādas sarežģītības matu sakārtojumus. 

Visas dienas garumā, 8.-12. klašu skolēniem un citiem interesentiem kopā ar skolu pārstāvjiem, bija iespēja uzzināt arī par citām Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma izglītības programmām, stipendiju, dienesta viesnīcu, starptautisko projektu iespējām un ārpusstundu aktivitātēm. Savukārt aktīvākajiem un drosmīgākajiem dalībniekiem bija iespēja pierādīt savas zināšanas interaktīvā testā un saņemt pārsteiguma balvas. Liels paldies skolotājiem, izglītojamajiem par ieguldīto laiku un pūlēm gatavojoties izstādei. Paldies sakām arī Rēzeknes Uzņēmēju biedrībai, jo īpaši valdes loceklei Santai Gricānei par pasākuma organizāciju.

Informāciju sagatavoja pedagogs karjeras konsultants Sergejs Bogatkevičs