Iespaidu pilnās dienas Viļņā NordPlus Junior “Together we can do more” projekta ietvaros

Ziemeļvalstu Ministru padomes Nordplus programmas Junior apakšprogrammas projekta “Together we can do more” („Kopā mēs varam vairāk”; Nr. NPJR-2023/10149) ietvaros tika īstenota Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma un Viļņas Baltupiu proģimnāzijas mācību iestāžu sadarbība. 2023. gada novembrī 15 proģimnāzijas izglītojamie kopā ar skolotājiem viesojās tehnikumā un piedalījās profesiju iepazīšanās aktivitātēs. Savukārt, no 2024.gada 18.marta līdz 22.martam mūsu tehnikuma izglītojamie devās uz Viļņu ar vizīti.

Mobilitātē piedalījās 16 izglītojamie no 1. un 2. kursa mācību grupām: LD-11, EM-11, K/V-11, MK-11, P-11, KS-21. Pavadošās personas bija projektu koordinatore Valentīna Zinovjeva, vispārējās izglītības skolotāja Anastasija Kočmarjova, sporta skolotāja Oksana Zuboviča un izglītības psiholoģe Alisa Žuravļova.

Nedēļas laikā tika organizēti šādi pasākumi: izglītojošā centra bērniem ar īpašām vajadzībām apmeklēšana, sociālā restorāna, kur ir iesaistīti cilvēki ar Dauna sindromu, iepazīšana, profesionālā mācību centra un citu interesantu vietu apskatīšana. Izglītojamie ar aizrautību iesaistījās dažādās meistarklasēs – kokteiļu pagatavošana, lietuviešu ēdienu gatavošanā, kā arī iepazinās ar unikālās karaimu tautības kultūru un vēsturi.

Mobilitātes dalībnieki nedēļas laikā paplašināja redzesloku, attīstīja komunikācijas spējas un nostiprināja savstarpējās attiecības. Paldies Viļņas Baltupiai proģimnāzijai par viesmīlīgu uzņemšanu un plašu, daudzveidīgu programmu.

Informāciju sagatavoja mobilitātes pavadošo personu komanda.